Utendørs lydinstallasjoner

Utendørs lydinstallasjoner

Plasser som skoler, idrettsanlegg og uterestauranter krever høyttalere som tåler å stå utendørs hele året. Da kreves det høyttalere med en høy IP-rating.

Hva er IP-rating?

IP-rating angir et produkts evne til å motstå støv og vann. Skalaen går fra 1 - 8, der 8 er maksimal score. IP-ratingen består av to tall, der første tall er beskyttelse mot støv, og det andre mot vann:JBL Control 23-125-1 og 28-1 kan leveres med en værbestandig, rustfri grill og panelcover (ligger som tilbehør på produktsidene), som gir høyttalerne IP-grad 55. Denne kombinasjonen er perfekt til uterestauranter, der de besøkende sitter relativt nært høyttalerne. JBL Control 23/25/28-1 kommer i dort og hvit utførelse.

JBL AWC (All Weather Series) er IP55 rett ut av esken. Detter er horn-høyttalere med integrert U-brakett, og er ideelle i installasjoner der lyden må bære over større avstander, som skolegårder og skianlegg. AWC kommer i sorte og grå varianter.

70V/100V

Alle høyttalere nevnt over har innebygget 70V/100V trafo, med valg for hvor mange watt de skal tappe. Da kan du benytte egnede installasjonsforsterkere og linke høyttalerne i parallell. Eksempler på forsterkerserier som leverer 70V/100V er JBL CSA og Crown DCi og CDi.


Har du spørsmål om utendørs lydinstallasjoner? Kontakt oystein@lydrommet.no.

Skriv en kommentar
Filtre
Sort
display