Lydkort til iOS og streaming

Mange alternativer, fra Focusrite og Soundcraft

Vi får i disse dager en rekke spørsmål om lydkort til streaming, kompatibilitet med iPad osv. Her er en oversikt over våre best egnede modeller:

Lydkort til iOS:

Focusrite har et dedikert lydkort til iOS ved navn iTrack Solo. Denne kommer med en egen "Device Link" kabel, for kobling mellom lydkortet og iPad/iPhone.

Alle Focusrite-lydkort som har ekstern strømforsyning, er også kompatible med iPhone og iPad, via USB-til-Lightning adapter. Dette gjelder følgende modeller:

Soundcrafts Signature-serie er også direkte kompatibel med iOS. Utgavene med MTK i navnet gir deg mulighet for multitrack opptak, mens modellene uten MTK har 2 inn/2 ut. Disse mikserne egner seg særlig godt til å streame konserter, da de har innebygde limitere, Lexicon-effekter og forsinkelsesfri monitoring som inkluderer effekter:

Streaming:​

Modellene over (i tillegg til Scarlett Solo, 2i2 og 4i4) kan selvsagt også benyttes til streaming via PC/Mac. Det samme gjelder Soundcraft Ui24; en digitalmikser som gir deg full prosessering på alle 24 ingangskanaler.

For de som streamer konserter direkte til f eks Facebook, finnes det programvare som lar deg kombinere flere audio-applikasjoner (f eks lydkort + backing-tracks), downmikse stereo til mono osv . Eksempler på slike er Voicemeter (PC) og Loopback (Mac).

Så er det startet mange gode initiativ den siste tiden, blant annet den virtuelle konsertarenaen Brakkesyke 2020, der du kan streame hjemmeopptredner, og eventuelt vippse en liten slant. Vi anbefaler alle til å støtte opp om en hardt prøvet musikkbransje i disse korona-tider!