JBL i Vinterland

Audioproduksjon sørger for julestemning i Spikersuppa

Det årlige julemarkedet «Jul i Vinterland» i Spikersuppa er nå åpnet. Her finner du koselige boder på rekke og rad, lune spise- og drikkesteder, skøytebane med skøyteutleie, gratiskonserter, pariserhjul med mer.

Også i år er det Sigurd Syversen fra Audioproduksjon som har stått for den tekniske løsningen.

Fra kontrollrommet går signalet til en BSS Soundweb-matrise, med BLUlink-distribusjon til 2 stk Crowns DCi flerkanals forsterkere. Høyttalersignalet sendes så til 25 stk JBL Control 25-1 og 10 stk Control 28-1, for jevn lyd over hele området.

Sigurd Syversen kommenterer:

«Systemet er delt opp i 15 soner, dette på grunn av at systemet skal være så intuitivt som mulig. Til dette har jeg laget et custom panel i HiQnet, som styres via en tablet med touchskjerm. Hvis for eksempel et kor skal spille i en av sonene, kan den sonen enkelt mutes fra kontrollrommet.»

På grunn av langt kabelstrekk, gjøres signaldistribusjonen til «Granbaren» på Dante via fiber [Kontrollrom Soundweb à BLU-DAN à Fiberconverter] à [Granbar fiberconverter à BLU-DAN à BLU-50 à forsterker]. Denne forbindelsen sørger også for både nettverk og HiQnet-styring fra kontrollrom.

Vi applauderer Audioproduksjon for en elegant løsning, og anbefaler alle som har anledning til å ta turen innom Spikersuppa inen julen er omme!