Focusrite ISA plug-in by Brainworx

Gratis for alle gamle og nye Clarett- og RED-eiere!

Brainworx har nylig lansert bx_console Focusrite SC – en plug-in som en nøysomt modulert etter tidenes mest påkostede miksepult: Focusrite Studio Console.

Historien til Focusrite Studio Console starter tilbake i 1985, da Sir George Martin engasjerte Rupert Neve til å produsere custom moduler til Martins AIR Montserrat i Karibien – et studio med klienter som Paul McCartney, Elton John, Michael Jackson og Stevie Wonder. Arbeidsinstruksen var forholdsvis enkel: George Martin ønsket seg «den beste og mest musikalske mikrofonforsterker og EQ som det var mulig å lage.»

Rupert Neves resultat fikk navnet ISA-110: En mikrofonforsterker med feite Lundahl-trafoer, og en 4-bånds EQ med lav støy og svært høy båndbredde. Senere lanserte Neve en kompressor/limiter/de-esser ved navn ISA-130. Disse modulene skulle etter hvert bli bestanddelene i den legendariske Focusrite Studio Console. Kun 10 miksere ble produsert, og av disse er ni fremdeles i drift.

En interessant detalj med den nye plug-in’en, er at samtlige 72 kanaler på mikseren er modullert, for å kunne gjengi de ørsmå nyanseforskjellene i den analoge elektronikken. Prøv den gjerne som insert på samtlige kanaler i din miks, og gi hver instans en unik kanal.

Alle gamle og nye eiere av et Focusrite Clarett eller RED lydkort kan hente sin nedlastingskode på www.focusrite.com. Ønsker du heller å kjøpe den frittstående, koster den $349 på www.plugin-alliance.com.

Les mer her