JBL VTX på Wrightegaarden

JBL VTX på Wrightegaarden
Wrightegaarden Festival gikk av stabelen i juli, med hele 20 konserter og en rekke mindre arrangementer. På plakaten fant vi navn som Bigbang, Postgirobygget, Bernhoft, Hellbillies, Bjørn Eidsvåg og CC Cowboys, med en dertil variert bukett gjesteteknikere.

Årets PA ble levert i samarbeid med Optilux, som hadde ansvaret for det tekniske på konsertscenen. Riggen besto av 8 stk JBL VTX A8 på hver side og 10 stk VTX B18 subwoofere, med 2 stk A8 som front fill og 2 stk VTX F15 som delay på terrassen. Systemet ble forsterket med Crown I-Tech, inkludert all nødvendig DSP for konfigurasjon og tuning. Styring og overvåking fant sted via JBL Performance Manager.

Siden publikumsområdet på Wrightegaarden er asymmetrisk, ble det lagt ned mye arbeid i systemdesignet. Valget falt til slutt på 2 stk A8 som side-fill på den ene siden, og en sub-løsning i kardioidekonfigurasjon, plassert under scenen. Siden festivalområdet ligger sentralt i Langesund, måtte designet også hensynta lydlekkasje ut av området.


Under har vi samlet et knippe tilbakemeldinger fra noen av de involverte:


Lars Moen, artistansvarlig:
Gleder oss over å melde tilbake at både artister/publikum og ikke minst teknikere har vært særdeles tilfredse med lydleveransen fra Lydrommet & JBL til Wrightegaarden i Langesund sommeren 2022. Det har vært gjennomført konserter i nær sagt alle musikalske sjangere i et antall på 20 konserter i løpet av en 30 dagers periode og alt har fungert utmerket. Vi gleder oss til fortsettelsen!!

Frank Lerbak, FOH Postgirobygget:
Det har vært masse gode tilbakemeldinger på lyden. Jeg synes også det var fornøyelig på de to konsertene jeg gjorde. Strålende PA og fint satt opp! Fungerte veldig fint med tanke på lydsmitte i byen, og taletydelighet nede på flaten.

Ulf André Mølsted, FOH CC Cowboys:
Dette var en veldig positiv erfaring! Jeg må si jeg ble imponert over den jevne dekningen i toppene, og at det var så mye luft å boltre seg i. Dette føyer seg inn i rekken av gode opplevelser jeg har hatt med JBL line-array i det siste.


Har du spørsmål om JBL VTX? Kontakt jan-stefan@lydrommet.no.

Skriv en kommentar
Bare registrerte brukere kan legge igjen kommentarer.
Filtrer
Sort
display