Høgskolen i Innlandet

Høgskolen i Innlandet

LydRommet installerte i juni 2014 en stor Focusrite RedNet-rigg på TV-skolen i Lillehammer, med totalt 72 inn- og 40 utganger. Installasjonen besto i hovedsak av fire «Dante-øyer», med to kontrollrom og to mobile rack. Skolens eksisterende CAT6-nettverk ble benyttet, med hyllevare Gigabit-switcher fra Netgear.

Følgende RedNet-produkter ble benyttet i installasjonen:

  • 2 stk RedNet 5 Pro Tools HD Bridge. Gir 64 I/O til/fra Pro Tools HDX-1
  • 3 stk RedNet 1 (8-kanals AD/DA)
  • 1 stk RedNet 2 (16-kanals AD/DA)
  • 4 stk RedNet 4 for totalt 32 preamper, fordelt i to flyttbare rack med tilhørende lytting.

Stein Tore Sønsteli ved teknisk avdeling på TVF kommenterer:

«Som utdanningsinstitusjon er det viktig å kunne møte dagens og morgendagens krav til relevant kompetanse. Nettverksdistribuert lyd er en teknologi som vi tror vil bli utbredt i bransjen, og som dermed bør være en integrert del av vårt studietilbud.

Vi har valgt å gå for en RedNet/Dante-installasjon. Denne gir oss en helt ny fleksibilitet når det kommer til ruting mellom ulike kontrollrom og redigeringssuiter, og det er enkelt å utvide systemet etter behov. Dante-protokollen er allerede utbredt, og mange større produsenter har valgt Dante som standard for nettverksbasert lyddistribusjon. Focusrites serie med RedNet-interface gir oss de mulighetene vi trenger for blant annet sømløs integrasjon med Pro Tools, og har i tillegg veldig høy lydkvalitet.

Vi er svært fornøyd med resultatet, og er glade for å kunne tilby dette som en del av utdanningen ved TV-fag på Høgskolen i Lillehammer.»

Skriv en kommentar
Bare registrerte brukere kan legge igjen kommentarer.
Filtrer
Sort
display