Focusrite FAST plug-ins

Focusrite FAST plug-ins
Focusrite har lansert tre nye plug-ins, med kunstig intelligens som skal hjelpe deg med å få din miks i gang. Plug-ins’ene er utviklet av de østeriske «DSP-ekspertene» Sonible.

Det første steget med en FAST plug-in, er å aktivere «learn» og mate den med noen sekunder audio. Den kunstige intelligensen vil da skape en sonisk profil av sporet, og komme med forslag til justeringer. Når du så, via en dropdown, angir hva slags instrument det er snakk om, vil de ulike parameterne døpes om til mer brukervennlig terminologi. Om du for eksempel benytter FAST Equalizer på et spor med akustisk gitar, vil EQ-båndene få navn som «body», «picking» og «air». Ved å trykke på «detailed», får du opp alle de funksjoner du forventer å se i en parametrisk EQ, inkludert et høyoppløselig spektrogram.

FAST Compressor har same funksjonalitet hva gjelder «learn» og «detailed», men i tillegg har den et litt uvanlig brukergrensesnitt til kompressor å være: Et horisontalt waveform-display viser lyden som passerer gjennom den, med det originale signalet i rødt og det prosesserte i grått. Dette gjør at du får et detaljert bilde av komprimeringen, både på mikro og makronivå.

FAST Reveal kan best beskrives som en «spectral ducker», designet for å redusere maskering av elementer som skal ligge langt fremme i miksen. Om for eksempel gitaren krangler med vokalen, kan du inserte FAST Reveal på gitarsporet, og mate vokalen inn i denne via sidechain. Den kunstige intelligensen vil så analysere begge sporene, og automatisk dempe de problematiske frekvensene i gitarsporet de gangene det oppstår en «konflikt» (se video nederst i saken).

Focusrite FAST er kun tilgjengelige på Focusrites nye Collective-plattform. Prisen er 4,99 Euro eks mva i måneden, og etter 15 måneder er de dine til odel og eie. Les mer her: https://collective.focusrite.com/
Skriv en kommentar
Filtre
Sort
display