Åpning av Sarpsborg Scene, med ny JBL VTX-rigg

Åpning av Sarpsborg Scene, med ny JBL VTX-rigg

Sarpsborg Scene har de siste årene gått gjennom en totalrenovasjon, der hele scenehuset er fornyet og hevet, og det meste av utstyrsparken skiftet ut. I sommer har teknikerne, i samarbeid med LydRommet, lagt siste finpuss på husets nye JBL VTX A8-rigg, og fredag 21. august var det duket for storstilt åpning.

Det nye høyttalersystemet består av 26 stk VTX A8-kasser. Dette er et kompakt system, med to stk 8" basselementer, fire 3,5" mellomtoner, to stk HF-drivere og et potensielt lydtrykk på 139 (!) dB per kasse. Subbene er av typen VTX B18, bestående av en singel 18".

Høyttalerne er montert i et left-center-right-oppsett, med 10 stk topper per side og 6 stk i et center-cluster. Bak hovedhengene er det flydd 3 stk B18-subber i et kardioide-oppsett, og 2 + 2 B18 er også tilgjengelig på vogner ved behov.

Riggen er montert hengende på løpekatter, for enkel omrigg mellom tre konfigurasjoner. Årsaken til dette er husets fleksible orkestergrav, som kan heises for å utvide scenen.

Teknisk sjef ved Sarpsborg Scene, Jon Karlsen, kommenterer:

«Vi valgte å gå videre med ny JBL-rigg på Sarpsborg Scene av to grunner. Nummer 1: Servicen fra LydRommet er helt overlegen, selv på en søndag. Nummer 2: A8-serien er helt fantastisk, med sine 8 drivere per kasse. Denne flaten vil vi ha glede av i mange år framover!»

Høyttalerne forsterkes av Crown I-Tech 4x3500W HD. All PA-management skjer i JBL Performance Manager. Routing, distribusjon og medhørsmiks gjøres via BSS Soundweb.

Selve medhørssystemet består av 16 stk av vår egenutviklede IPS1 MkII. Kort fortalt er IPS1 nettverksbaserte, multikanals medhørshøyttalere med PoE. Hver enhet kan velge separat kanal og volum, som overstyres ved soneoppkall. I tillegg til medhør, kan IPS1 også streame radio og egne spillelister.

Spørsmål vedrørende JBL VTX? Kontakt jan-stefan@lydrommet.no

Skriv en kommentar
Filtre
Sort
display