LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

SUPPORT

Slik lever utstyret lenger

Noen ganger er det helt enkle grep som skal til for å forlenge levetiden på utstyret ditt:

1. Støvsug forsterkere og rengjør støvfilter regelmessig.
  2. Mikser: Stikk en jackplugg i insertpunktene med jevne mellomrom for å ”rense” kontaktpunktene.
  3. Ubrukte insertpunkter vil ofte fuske pga støv og korrosjon.
  4. Vri på pot'er og trykk på brytere. Ubrukte poter og knapper kan forårsake fusking og knitring hvis de aldri brukes.
  5. Bruk støvtrekk på miksere.
  6. Høyttalere som brukes ute når det er minusgrader bør ”varmes opp” med svak pink noise i noen minutter før bruk.
  7. Hvis for eksempel en mikser skal lagres lenge, er det lurt å skru alle poter til null, slik at man ikke får et permanent ”klikk” midt i motstandsbanen.
  8. Apparater som brukes ute, eller steder hvor det er store temperatursvinginger, bør være påslått hele tiden for å hindre kondens.
  9. Skru forsterkere sist på og først av.
  10. Sørg for at du har siste versjon firmware installert (gjelder de fleste produkter med DSP).
  11. Bruk transportkasser/bager til utstyr som flyttes mye. Dette forlenger levetiden!
  12. Unngå å oppbevare lydutstyr for kaldt. Utstyret tåler kulde, men ikke nødvendigvis kondensen som kan oppstå når utstyret tas inn i varmen.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

John-Gunnar
Boyd

John-Gunnar Boyd