LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Referanser

Riksteatret

Publisert: 08.07.08 kl. 22:58

I februar 2008 fikk Riksteatrets hovedscene installert IR anlegg fra LydRommet.

Et steinkast fra Akerselva, øverst i Nydalen i Oslo ligger Riksteatrets hovedbase som rommer to scener, garderober, publikumsfoaje, veksteder og lagre. Hovedbasen benyttes til å øve inn forestillinger som teatret skal turnére landet rundt med, og til forestillinger for presse og publikum.

Riksteatrets nye LISTEN infrarødt anlegg er montert på hovedscenen for tilhørere som bruker høreapparat, eller som ønsker å lytte med hodetelefon. IR lyddistribusjonsanlegget består av to infrarøde strålepaneler montert på hver side av scenen og rettet mot tilhørerplassene.

Fra tidligere har LydRommet i teateret montert et medhørsanlegg som ”lytter” på scenen ved hjelp av en AKG mikrofon opphengt over sceneområdet. Mikrofonen går til en sentral BSS Soundweb London Blue og sendes videre ut over medhørsanlegget. Denne sentralen mater nå også en Listen modulator som igjen driver IR strålepanelene i salen.

Publikummere får utdelt små mottakere som tar imot IR signalene. Disse kan henges rundt halsen med en liten teleslynge slik at de kan bruke høreapparat på vanlig måte. Det kan også kobles til en hodetelefon i denne mottakeren.

For nærmere informasjon om produktene som er benyttet i Riksteatrets installasjon klikk på produktnavnene i teksten eller følg linkene under "tema om" øverst til høyre.

LydRommet takker Riksteatret for tilliten og ønsker teatret lykke til!

Foto: Fra Riksteatrets forestilling Karius og Baktus. Fotograf: Erik Berg

Referansearkiv Referansearkiv Teater | Kulturhus