LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Referanser

Kulturhuset Blå Grotte i Fredrikstad

Publisert: 21.03.08 kl. 23:07

2007: Kulturhuset ”Blå Grotte” ble gjenfødt som samlingspunkt for små og store kulturbegivenheter i 2007, og er blitt et attraktivt stoppested for turnerende artister fra inn- og utland. Kulturhuset består av ”Grotta” som er hovedscenen med teleskopamfi med 420 seter, og ”Speilet”, som er en mindre scene i etasjen over med 135 sitteplasser.

Lydinstallasjonen i Blå Grotte er basert på produkter fra Harman Pro fabrikantene, JBL, Crown, Soundcraft, BSS og AKG.

Høyttaleranlegget består av Venstre og Høyre JBL VRX system med 5 stk VRX932LA i hvert system, og tre VRX918S subbasser på hver side. I tillegg er det levert høyttalere til to front fyll løsninger som brukes avhengig av hvordan scenen rigges.

Med scenen direkte på flatt gulv benyttes to SRX712M høyttalere plassert på subbene på hver side. Med hevet scene (på plattinger benyttes 2 eller 3 VRX928LA høyttalere liggende på scenekant).

Alle høyttalerne drives av Crown I-Tech forsterkere. Som sentral systemmatrise benyttes BSS Soundweb London, en BLU80 og en BLU32. I tillegg til å kontrollere høyttalersystemet i salen er det i denne implementert all lyd til medhørsystemet som er distribuert bak scenen (i garderober mm) og all lyden til AV-anlegget når salen brukes i konferansemodus uten tekniker.

De 16 kanalene AKG WMS4000 trådløse systemer kan monitoreres over System Architect som er felles programvare for alle Harman HiQnett kompatible produkter.

Linjestrukturen på scenen og i huset forøvrig er tilpasset Soundcraft Vi6-mikseren, som er en digital lydmikser med MADI over cat5 kabel mellom scene og mikserposisjon. Mikserens stage box er plassert i rack på scenen, og i samme posisjon samles alle analoge linjer for tilkobling av mikrofoner og andre lydlinjer.

LydRommet takker Blå Grotte og Morten Melsom for et hyggelig og spennende samarbeid!

Referansearkiv Referansearkiv Teater | Kulturhus