LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Om oss

Om LydRommet

Om LydRommet

LydRommet as leverer profesjonelle lydprodukter og lydinstallasjoner til offentlige og private virksomheter i hele Skandinavia.

Firmaet ble stiftet i 1978 og er idag blant Norges største importører av profesjonelt lydutstyr. Vi stiller høye krav til våre fabrikanter og setter kunnskap og service i høysetet. Alle ansatte i avdeling for salg, service, prosjekt og lager er dyktige på lyd, og har en samlet erfaring på over 200 år. Sjansen er derfor stor for at vi kan hjelpe deg med det du trenger, det være seg små mikrofonanbefalinger, spesialdesignede kabler eller tunge systemløsninger.

Fabrikantene:

LydRommet representerer rundt 30 seriøse kvalitetsfabrikanter, fra land som Sveits, Tyskland, Østerrike, Storbritannia og USA. Produktene dekker nært sagt alle funksjoner og bruksområder innen fagfeltet profesjonell lyd, fra små mikrofonstativer til miksepulter i millionklassen.
LydRommet fører en nær dialog med alle fabrikanter med fokus på produktutvikling, leveringstid, service og support. For deg som kunde betyr det en trygghet i form av rask responstid og presis informasjon.

Fabrikantene AKG, BSS, Crown, dbx, JBL, Lexicon, Soundcraft og Studer hører innunder paraplyen Harman Pro. Fordelen med dette er at teknologi kan integreres på tvers av søsterselskapene, som for eksempel Lexicon-effekter i Soundcrafts digitale miksere og Crown-forsterker i aktive høyttalere fra JBL. Videre kan mange av Harmans produkter konfigureres og fjernstyres via det felles softwaret System Architect.

GÅ TIL FABRIKANTOVERSIKT 

Kompetansen:

Alle ansatte i avdeling for salg, service, prosjekt og lager er dyktige på lyd, med en samlet erfaring på over 200 år. Sjansen er derfor stor for at vi kan hjelpe deg med det du trenger, det være seg små mikrofonanbefalinger, spesialdesignede kabler eller tunge systemløsninger.

Salgsavdelingen består av 10 medarbeidere, med spisskompetanse innen fagfeltene PA, studio, kringkasting, installasjon, og forhandlerrelaterte produkter. Prosjektavdelingens 3 mann kan bistå med alt fra forberedende tegninger (AutoCAD) og bygging av rack, kabel og paneler, til installasjon og dokumentasjon til underlag.

Serviceavdelingen har 5 ansatte med kunnskap og ressurser til å reparere så godt som alle produktene LydRommet fører.

GÅ TIL ANSATTOVERSIKT 

Ressursene:

LydRommet holder til øverst på Grünerløkka, sentralt i Oslo. I tillegg til kontorlokalene disponerer vi her et 1165 m2 varelager, med et serviceverksted som har utstyr og delelager til å reparere så godt som alle produktene vi fører.

LydRommet har en jevn og stabil økonomi. På tross av at 2009 var et år med global finanskrise, ble det likevel omsatt varer og tjenester til å forsvare et solid overskudd.

LydRommet har også avdelinger i Sverige (LydRommet AB) og Danmark (LydRommet Danmark). Dette betyr at vi kan utveksle ressurser og kompetanse på tvers av landegrensene, styrke LydRommet som selskap og ha en bredere plattform til å støtte våre kunder.

Historien:

LydRommets grunnlegger, Christian Wille (1948 - 2008), viste tidlig interesse for elektronikk. Allerede i 10-årsalderen ble gamle radioer bygget om til tidsmaskiner, gitarister ble grillet av hjemmelagde gitarforsterkere, og skolens skoleklokke ble hacket til passende lengde på friminuttene. På 60-tallet herjet han Oslo med rockebandet Friends iført bart og kappe, før han i 1967 ble sendt til militærtjeneste ved sjøforsvaret i Håkonsvern (med symaskin i bagasjen for å gi marineuniformsbuksene tidsriktig sleng i beina).

Etter militæret dro Christian til Sverige, hvor han fullførte et elektronikkingeniørstudie ved Gøteborgs Tekniska Institut. Sagnet sier at det var her Christian lærte å lage poteter på over 300 forskjellige måter. Men noen kokk ville Christian aldri bli. Til det var ønsket om å starte et eget innspillingsstudio for sterkt. Et spilleautomatimperium og diverse nattklubbdrift senere hadde han endelig opparbeidet nok kapital til å realisere drømmen.
I 1972 startet Christian Wille det nå legendariske Scanax Studio. I årene som fulgte skulle Scanax gjøre innspillinger med artister som Marius Müller, Beranek, Jon Eberson Group, Jan Teigen, Prima Vera, Trond-Viggo Torgersen, Anne Grethe Preus, Cornelis Vreeswijk, Dollie de Luxe, Anita Skorgan, Sidsel Endresen, Maj Britt Andersen og Smurfene.

Parallellt med disse produksjonene fikk studioet også en annen inntektskilde. Scanax var utstyrt med en Soundcraft 3B miksepult, den første av sitt slag i Norge. Soundcraft-mikseren viste seg å være både pålitelig og funksjonell, noe som ikke gikk musikerne i studioet hus forbi. Profesjonelt lydutstyr var nemlig ikke enkelt å oppdrive i Norge på den tiden, selv om etterspørselen var stor. Som den mulighetens mann han var, klarte derfor Christian Wille å skaffe seg agenturet på Soundcraft i Norge. Og ikke lenge etter fulgte andre kjente merker som BSS, dbx, Klark Teknik, Fairlight og Orban.
I 1978 ble importen skilt ut som eget firma under navnet LydRommet as. Forøvrig et navn ryktene sier er funnet opp av Tom Mathisen under en session i Scanax.

Fakta om selskapet

  • Org.nr: 943 864 861
  • Etablert i 1978
  • 25 ansatte
  • Daglig leder: Ernst R. Berggren
  • Eier: Joachim Wille
  • Datterselskap: LydRommet ab i Sverige og LydRommet AS i Danmark

 


Lydrommet annonse fra 1900-tallet

 
LydRommets grunnlegger Christian Wille