LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Jaga Jazzist på Europaturné med Vi1

Publisert: 31.03.11 kl. 15:31

Jaga Jazzist turnerer Europa i kjølvannet av sin første utgivelse på fem år.

Jaga Jazzists siste album "One-armed Bandit", som ble sluppet rett før jul, ble av mange anmeldere hyllet som deres beste hittil. I velkjent Jaga-stil har albumet et variert og komplekst lydbilde, med en rekke obskure instrumenter som gjerne ligger tett opptil lytteren.

Med ni musikere i bandet er det liten tvil om at lydtekniker Espen Høydalsvik har hendene fulle når musikken skal fremføres på en tettpakket scene. Her er hva han selv sier om de tekniske utfordingene:

"Jaga Jazzist har som kjent ein omfattande produksjon med mange ømfintlige instument og finesser som må komme fram i lydbildet, både på scena og ut i salen. På grunn av dette trenger vi eit stabilt oppsett som fungerer optimalt hver dag.

Vi har 36 lydkilder på scenen; 11 DI og 25 mikrofoner. I tillegg er det 10 monitorprogrammer, 5 wedger og 5 in-ear. Dette gir en mengde utfordringer både teknisk og akustisk, da det er mange forskjellige instrumenter som blir brukt om hverandre hele tiden. Det å kunne reise egen produksjon både letter arbeidet til våre teknikere, hever kvaliteten og forsterker det totale uttrykket til Jaga Jazzist.

Soundcraft Vi1 ble derfor vårt valg. Dette på grunn av dens kompakte størrelse og vekt, men allikevel med høy ytelse og oversiktlig brukergrensesnitt."

Etter avsluttet europaturnè tar bandet en kort pause før de reiser videre til lengtende fans på det amerikanske kontinentet. LydRommet ønsker dem god tur og god lyd.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Touring | Konsert

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

TOURING / PA