LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Eventyrlig lyd i Heidal

Publisert: 24.08.10 kl. 13:34

Eventyrfestivalen med rekordår, godt hjulpet av utstyr levert av LydRommet.

Årets Eventyrfestival gikk av stabelen 17. - 25. juli, med rekordmange besøkende til den lille bygda Heidal langsmed Sjoa-elva. I lunefullt sommervær fikk festivaldeltakerne servert sagn og eventyr, dramatisert og levendegjort i form av teater og musikkstykker skrevet av Trygve Svindland og hans gode hjelpere.

Alt lydutstyr ble levert av Eventyrriket AS. Siden dette utstyret i all hovedsak er kjøpt her hos oss, var det en smal sak for LydRommets Pål Solli å ta på seg vervet som eventyrlydmann.

Riggen besto blant annet av en Soundcraft Vi4-mikser og JBL VP-høyttalere. Det ble også brukt AKG-mikrofoner, deriblant et par C414, som i all stillhet trillet av traktorlasset og ble liggende over natten i elva. Men til tross for marineringen virket mikrofonene utmerket, vel å merke etter omhyggelig tørk. Eventyrlig!

Festivalen foregikk på tre forskjellige steder, hvorav to godt utenfor allfarvei (og på aggregat-strøm). Dette medførte selvfølgelig mye transport og rigging. ”Jeg tør ikke tenke på hvordan dette skulle gått med for eksempel en analog mikser og tradisjonelle forsterkere” sier en noe sliten Pål Solli. ”VP-høyttalerne er effektive og veldig lite kresne på strømmen. Og Vi4 har alt man trenger innebygget, så jeg kunne leke med effekter som jeg ellers måtte parkert på lageret.”

Eventyrfestivalen ble rundet av med konsert i vakre omgivelser ved Gjendesheim turisthytte. Vi gleder oss allerede til neste år!

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Touring | Konsert

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Alexander
Rambøl

Alexander Rambøl