LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Lydrommet leverer lydanlegg til Sørlandets nye kulturhus

Publisert: 23.07.10 kl. 12:21

Kilden teater- og konserthus og Lydrommet undertegnet 2. juni 2009 kontrakt for den elektroakustiske entreprisen til 'Kilden' i Kristiansand.

Dette innebærer leveranse av lydutstyr for 24,5 mill kroner. Når Teater- og konserthuset Kilden åpner dørene på Odderøya i Kristiansand i 2012 vil det være et spektakulært bygg, både i funksjon og utseende. Arkitektpennen har tegnet de mest stilfulle linjer, og byggets beliggenhet er himmelsk idyllisk der det ligger og soler seg blant måker og svaberg i hjertet av sørlandsskjærgården.

Kilden vil ha et bruttoareal på over 15.000 kvadratmeter, med et lyst og luftig design. De fire salene har mer enn 2.200 publikumsplasser; Størst er konsertsalen med nesten 1.200 sitteplasser, mens teater- og operasalen har 700 plasser. Ved spesielle anledninger, der det er naturlig å ta i bruk ståplasser, kan kapasiteten i de to salene økes vesentlig. Flerbrukssalen får 234 plasser og biscenen 150 plasser.

Den nye kulturinstitusjonen vil først og fremst fungere som hjemmebanen til Agder Teater, Kristiansand Symfoniorkester og Opera Sør. Samtidig skal det tjene utøvere innen andre kulturelle avskygninger som pop, rock, og stand-up. Kilden skal også gi rom for gjestespill, med nasjonale og internasjonale artister innen blant annet musikk, teater, opera og dans. Videre vil konferanser også være en viktig del av driftskonseptet.

Kort sagt: Kilden vil være et hus for alle!

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Teater | Kulturhus