LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Kilden Teater- og Konserthus åpent for publikum

Publisert: 08.01.12 kl. 18:59

Nesten 5 år etter at arbeidene startet, åpnet det storslagne kulturhuset endelig dørene for publikum, fredag 6. januar kl. 1900.

Åpningen ble feiret med både opera, korsang, konserter, dans og dukketeater i et variert program utført av både lokale og internasjonale kunstnere; bl.a. kan nevnes urframføring av Weihe des Hauses, (Rolf Gupta), sang og dans fra West Side Story, og utdrag fra Tryllefløyten, Barbereren i Sevilla, Aida, Evita, Les Misérables og Carmen og mye mer. (Lenke til programoversikt i menyen til høyre).

Forestillingen kan sees i sin helhet på NRK2 Hovedscenen søndag 15. jan kl 21.10.

Den største og mest omfattende installasjonen i LydRommets historie

Med sine 4 saler, 1 lydstudio, milevis med kabel infrastruktur og et hav av løst utstyr, er dette den desidert største og mest omfattende installasjonen i LydRommets historie.

Konsertsalen er, med sine 1185 seter, et av Skandinavias flotteste akustiske rom. Teater- og Operasalen har 700 seter og nedsenkbar orkestergrav. Multisalen har mange unike muligheter til plassering av publikum (ca 230 seter). Intimsalen er den minste salen, med plass til 150 seter.

Alle disse salene, samt studio, er utstyrt med LydRommet-produkter, som Soundcraft Vi-miksere, JBL PA-høyttalere, AKG mikrofoner + trådløst, BSS Soundweb og RME/Focusrite lydkort. Endel av produktene er listet i menyen til høyre.

LydRommets egenutviklede medhørssystem, IPS1, dekker nært sagt hver og en av de 16500 kvadratmeterne på huset. Systemet er nettverksbasert, med signal over LAN/WLAN og strøm via Ethernet. Inspisientsystemet er også laget fra bunnen av, med styring og overvåkning av nært sagt alle tenkelige parametre.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Teater | Kulturhus