LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

40 kanaler AKG DMS 700 i Halden

Publisert: 12.06.09 kl. 13:47

Torsdag 11. juni var det premiere på Opera Østfolds oppsetning av Turandot på Fredriksten Festning i Halden. Frontlite sto ansvarlig for leveranse av lyd og lys og sentralt i produksjonen var 40 kanaler med AKG’s nye digitale trådløse system DMS 700.

Turandot (Giacomo Puccini) er en opera i tre akter som omhandler en prinsesses blodige spill med sine friere i det gamle Peking. Stykket er basert på den persiske eventyrsamlingen ”Hezar o-yek shab” (”The Book of One Thousand and One Days”).

Opera Østfolds oppsetning av Turandot er av det storslåtte slaget, med 300 artister på scenen (inkludert solister fra Den Norske Opera), akkompagnert av Det Norske Blåseensemble og Värmlandsoperans orkester. Når scenen i tillegg er en 350 år gammel festning, er det ikke vanskelig å forestille seg de tekniske utfordringene på lydsiden. Halden er beryktet for sine vanskelige forhold for trådløst lydutstyr (det digitale bakkenettet i området kringkaster i normalt bruksområde) og LydRommet så på jobben som selve ilddåpen til AKG’s nye digitale trådløse system DMS 700.

Etter å ha sjekket forholdene ved hjelp av frekvens-skanner innebygget i mottakerne ble 40 kanaler tildelt, og disse spilte knirkefritt fra første lydprøve. Men aller viktigst å nevne er allikevel lydkvaliteten: Signalet i AKG DMS 700 konverteres i senderne, noe som gjør at man unngår compounderen man benytter seg av i  analoge trådløse systemer. Resultatet av dette er null forvrengning av lydkvalitet, noe som i aller høyeste grad var hørbart under premiereforestilingen.

Opera Østfolds oppsetning av Turandot vil gå i perioden 11 – 13. Juni. Klikk her for informasjon om billetter etc

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Teater | Kulturhus