LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Studer OnAir 3000 til Stortinget

Publisert: 26.01.11 kl. 10:33

Stortinget har oppgradert sitt kringkastingsstudio med to nye Studer OnAir 3000 lydmiksere.

Stortingets kringkastingsstudio har mulighet for å være på lufta med tre kanaler samtidig, og sender tilsammen over 1000 timer i året. Alt som skjer i stortingssalen og de tre høringsrommene blir distribuert på internett og kan også plukkes opp av de store kringkasterne. I tillegg finnes det et TV-studio vegg i vegg med kontrollrommet, for intervjuer og kommentarer.

Systemet som LydRommet har installert består av to On Air 3000-miksere, hvorav en er delt opp som en såkalt A/B desk (to brukerflater som deler samme kjerne). Brukerflatene er konfigurert med 12 fadere i hovedkontroll og 6 + 6 i lillekontroll (6 fadere til hver transmisjon). Hver mikser har en egen DSP-kjerne og inn- og utganger tilkoblet denne. Alle innganger er gjort felles tilgjengelig for de to mikserne via Studers Relink-system, slik at alle tre brukerflater har tilgang på de samme kildene. I tillegg kan de ta over hverandres utganger fra sikre utgangs-preset. Dette gir en stor grad av redundans og fleksibilitet.

Systemet er klargjort for surround slik at overgangen blir enkel den dagen Stortinget vedtar at Stortinget skal sendes med kringlyd.

Oppgraderingen har i tillegg bestått av fjernstyrte kameraer og ny videovegg. Kontrakten har vært håndtert av Video 4.

Studers On Air 3000-system er helt modulært med tanke på brukerflate og inn- og utganger. Brukerflaten kan ha alt fra tre til 48 fadere, og flere brukerflater kan dele samme kjerne. Kjernen er av typen S-Core, som også brukes i de større Vista-systemene. S-Core har mulighet for maksimalt 1728 fysiske inn- og 1728 fysiske utganger.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Studer

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Martin
Mæland

Martin Mæland

Produkter