LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Nyheter fra Frankfurt 2010

Publisert: 07.04.10 kl. 13:03

LydRommet stilte som vanlig sterkt på messen i Frankfurt. Fabrikantene hadde også i år nyheter å vise frem:

LXP Native Reverb er en ny reverb pluin fra Lexicon. Den kan best beskrives som en light-versjon av PCM Native Reverb Bundle (færre maskiner og færre parametre å skru på). LXP fungerer i alle DAWs (Pro Tools, Logic, Cubase etc) og prisen vil ligge på ca 5000,- eks mva.

AKG WMS45 er et nytt analogt trådløssystem i budsjettklassen. WMS45 har kun én type mottaker, med mulighet for 8 samtidige kanaler i et system. AKG WMS45 kommer i ferdige pakker med enten hodebøyle, mygg, vokalmik eller instrument (jack).

Annet trådløst snacks fra AKG er en iPhone applikasjon som blant annet gjør det mulig å monitorere signalstyrke og RF performance mens du er ute å sjekker forholdene med senderen din! I fremtiden vil det komme flere features, og kanskje man får se den på den nye iPad? Høy stæsjfaktor! Må sees...

AKG C544 er en ny "best-of" hodebøylemikrofon. Selve bøyla er fra C444 mens mikrofonen er en C555. AKG viste også fram USB-mikrofonen Perception 120 og den nye Perception Live serien.

Soundcraft Vi1 hadde verdenslansering på Frankfurt. Vi1 er den mest kompakte Vi-mikseren, med core og lokale I/O intergrert i konsollen.
Med sine 46 lokale innganger fordelt på 32 mic/linje, 6 digitale og 4 stereo FX returer samt 27 linje- og 6 digitale utganger kan den fint stå på egne ben i mindre produksjoner. Maksimalt kan Vi1 mikse 64 kanaler, og selvfølgelig er den kompatibel med Vi-seriens eksisterende stageboxer.

Soundcraft viste også fram en prototype av den nye Si Compact. Si Compact er en digitalmikser med bl a 24 mic inn, 16 bus'er og mulighet for MADI i/o. Prisen er foreløpig ukjent.

BSS viste fram den nye Soundweb Lite; BLU100. BSS BLU-100 har samme fri-arkitektur-DSP som sine storesøsken, men skiller seg fra de dyrere BLU-modellene først og fremst ved at den har fast 12 inn/8 ut arkitektur (fremfor konfigurerbar I/O). Prosessorkraften er halvparten av den du finner i BLU-160, men fremdeles den dobbelte av BLU-16 og -80.

Crown har lansert en ny forsterkerserie; XLS DriveCore. De fire modellene heter XLS1000, XLS1500, XLS2000 og XLS2500. Forsterekerne har trinnløse crossover-filtre, peak limitere og ekstremt lav vekt (ca
6 kilo)

Crown V-rack er et nytt forsterkersystem som kommer ferdig oppkobla i rack med inn- og ut-paneler. V-Rack består av 3 stk I-Tech HD12000.

Focusrite har endret strukturen på ISA ONE. Fra nå av vil det være to modeller tilgjengelig: ISA ONE Digital (med innebygget AD-kort) og ISA One Analog (uten mulighet for AD). Prisene vil være henholdsvis ca
5500,- og 3500,- eks mva.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Nyheter