LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Nytt produkt fra Nagra: Nagra LB

Publisert: 17.06.09 kl. 13:23

Nagra LB er en 2-spors opptaker av svært høy lydkvalitet og med en rekke filoverføringsmuligheter. Dette gjør den velegnet for akustiske stereo-opptak så vel som for journalister i felten.

De to legendariske Nagra mikrofonforsterkerne er huset i et solid aluminiumschassis, der alle fysiske inn- og utganger er på standard kontakter. I tillegg til to mik/linje inn finnes det også AES/EBU i/o, stereo linje ut, remote-tilkobling, to USB-kontakter, ethernet-port og hodetelefonutgang. Nagra LB kan operere i opptil 24 bit/192 kHz lineær PCM, i tillegg til MPEG1 Layer 2 og 3 (MP3).

Maskinens hovedfunksjoner (play/stop/off/rec/test) kontrolleres via det klassiske "Nagra-hjulet", en vri-pot som er velkjent fra eldre Nagra-modeller. To dedikerte pot´er styrer mikrofonforsterkingen, kanalene kan grupperes for presis stereo-kontroll. Videre har den fysiske switcher for referansegenerator, intern mikrofon, cue, samt transportfunksjoner.

Nagra LB har 2 GB internt flash-minne. I tillegg har den kortplass for lagring på Compact Flash-kort. Disse CF-kortene kan "hot swappes", selv mens man er i opptak. Internminnet vil da gå inn og fungere som en buffer under utskiftingen. Filoverføring kan gjøres på mange måter. Den raskeste metoden er å koble Nagra LB til PC eller mac via USB. Maskinen kan også konfigureres til å bruke ethernetporten for filoverføring via ftp. I tillegg følger det med en bluetooth-dongel som kan kobles til USB host, slik at filer kan overføres direkte til for eksempel mobiltelefonen.

En annen funksjon som er verdt å nevne er den innebyggede editoren, med dedikert display og transportpanel. Denne funksjonen gjør det mulig å (non-destruktivt) redigere opptaket direkte på maskinen.

Nagra LB leveres med batteriboks (8 x AA), strømforsyning, bæreveske og bluetooth-dongel.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Nagra

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson

Produkter