LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Filmskolen har kjøpt Nagra VI!

Publisert: 24.08.09 kl. 14:31

Filmskolen i Lillehammer har i forkant av det nye skoleåret gått til innkjøp av tre Nagra VI flersporsopptakere! Les hva de synes:

 

Den norske filmskolen ble opprettet som en egen avdeling ved Høgskolen i Lillehammer i 1997 og består av en treårig film- og fjernsynsutdanning. 
Studiet er delt mellom fellesundervisning og linjerettet undervisning, fordelt på sju linjer: manus, regi, produksjon, foto, lyd, klipp og Production Design. Studiet er det eneste i sitt slag i Norge og det tas opp inntil seks studenter på hver linje. Opptak foregår annethvert år.

Da Filmskolen i forkant av dette skoleåret bestemte seg for å gå til innkjøp av nye portable flersporsoptakere var de ikke i tvil om hvilket alternativ som var førstevalget. Lydprofessor Jan Lindvik, som også er hovedlærer for lydlinja, utdyper: "Nagra VI har vi kjøpt fordi vi først og fremst var ute etter driftssikre maskiner. Våre studenter har behov for maskiner som tåler litt røff behandling. Husk at de ikke er ferdig utdannede enda, og må ha lov å prøve og feile litt! Det er også viktig at maskinene tåler snø, vind, kulde, regn...med andre ord: barske, norske forhold. På dette feltet har Nagra alltid vært suverene" forteller han.

Men selv om Nagra VI er en solid maskin, mener ikke Lindvik at dette går bekostning av kvaliteten:
"Nagra Kuldelski har i alle år stått for kvalitet. Nagra var det ledende merket når det gjaldt analog filmlyd helt fra sekstitallets Nagra III til den siste modellen, Nagra IV S, som kom på nittitallet. Som gammel lydmann er jeg svært glad for at Nagra, med sin modell VI, nå igjen vil gjenerobre posisjonen som det ledende merket innen film- og location lydopptak. 
Mikrofonforsterkerne i modell VI er blant de fremste i verden med SNR på
114 dB. En "overkill" vil mange kunne hevde, men all erfaring tilsier at dette leddet er det viktigste. Og det er her de helt klart overgår sine konkurrenter."

Når det kommer til brukervennlighet har Lindvik dette å si om Nagra VI:
"En viktig sak for oss er at menyene er oversiktlige og lette å navigere i. Vi konstaterer med tilfredshet at Nagra VI tilfredsstiller dette kravet. Og ikke minst er det kult at den velkjente funksjonsvelgeren, Nagra-knappen, er kommet på plass igjen! Vi gleder oss til å ta i bruk Nagra VI denne høsten!"

Lydrommet takker og gratulerer!

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Nagra

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson

Produkter