LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Nye produkter fra Jünger

Publisert: 16.05.12 kl. 09:58

Jünger T*AP og Loudness Logger

De fleste har vel en eller annen gang irritert seg over nivåforskjellene i kringkastet lyd. Med max dBu som eneste begrensning har mange aktører falt for fristelsen til å blodkomprimere sine produksjoner, rett og slett for å stikke seg ut. Dette gjelder særlig reklame, men også en rekke TV-serier, talkshows etc. Og populærmusikken har fulgt etter, i frykt for å drukne i mengden.

Selv om alle er skjønt enige i at dette går ut over lyttekvaliteten, har det vært umulig å snu trenden. Til det har aktørene vært for mange og for uorganiserte. Men det skjer noe i EBU-kulissene. En ny skala er i ferd med å ta over for den klassiske dBu. Vi snakker om Loudness, målt i LU (Loudness Unit).

Med jevnt loudnessnivå opplever lytteren at all lyd er nogenlunde jevn i nivå over tid (i motsetning til max dBu, der all lyd bare må være innenfor et nivåtak). Loudnesskalaen kan minne om dBA (A-veiing), men er mye mer komplisert, da den, i tillegg til lydtrykk og ørets følsomhet, også tar høyde for lydens båndbredde og varighet.

Waves L3 Multimaximizer gråter, dynamikken jubler. Og Jünger Audio står klare med to produkter tilpasset den nye filosofien:

Jünger T*AP

Jünger T*AP er en 8-kanals kringkastingsprosessor (8x1, 4x2 eller 5.1+2) designet for å sitte helt i enden av signalkjeden. Prosessoren baserer seg i all hovedsak på to algoritmer:

Level Magic II er en «auto-level?er», basert på en kombinasjon av AGC (automatic gain control), en transientprosessor og en «look ahead» peak limiter. Level Magic II tilpasser nivået sømløst, uten bieffekter som pumping og forvrengning. Men best av alt: Den kan gjøre dette etter den nye loudnesskalaen.

Den andre algoritmen i Jünger T*AP er Spectral Signature. Kort fortalt er dette et dynamisk filter for å gi kringkastingen et karakteristisk sound. Spectral Signature er mye enklere i bruk enn den tradisjonelle multibåndkompressoren, da den kan analysere allerede innspilt materiale og påføre karakteristika derfra.

Jünger Loudness Logger

Jünger Loudness Logger er et softare til PC for å monitorere loudness, enten i sanntid eller ved å analysere allerede innspilt materiale. Programmet tar selvsagt høyde for stille pauser, slik at dette ikke skal trekke det totale loudnessnivået ned.

Jünger Loudness Logger fungerer foreløpig kun i Windows. Programvaren er beskyttet gjennom en USB-dongel.

For mer informasjon og pris: Se menyen til høyre.

------

Jünger Audio er en tysk produsent av prosessorer og miksere til kringkasting, stiftet i 1990. Deres produkter er å finne blant annet hos ABC Networks, BBC, CANAL+, RAI, DR, SR, NRK og TV2.
LydRommet har representert Jünger i Norge siden 1996.

NETTSTED
www.junger-audio.com

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Jünger