LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

LydRommet sponser utstilling på Teknisk Museum

Publisert: 24.07.09 kl. 09:20

24. juni åpnet en ny utstilling om musikk og teknologi på Teknisk Museum – med unike gjenstander, mye lyd og mange aktiviteter.

Den nye utstillingen, "Musikkmaskiner", omhandler forholdet mellom musikk og teknologi de siste par hundre årene. Her kan de besøkende oppleve blant annet Norges eldste lydopptak fra 1879, Dronning Mauds selvspillende piano og grammofon fra ca 1900, den gåtefulle thereminen fra 1930-årene, ekkomaskinen som i 1957 lagde klangen til ”Det hender så mangt på hovedøen”, en mellotron tilsvarende den Beatles brukte på en rekke innspillinger, og mye, mye mer!

I utstillingens to lydstudioer og rundt spilledåsebordet kan de besøkende fritt skape sin egen musikk. Man kan teste trommeferdighetene, spille på thereminer og legge sin egen vokal på kjente innspillinger. I soundlaben kan man med veiledning eksperimentere med lyd og musikk på data, og mesterverket kan selvsagt tas med hjem. Utstillingen har også en scene, hvor det etterhvert vil settes opp en rekke konserter.

Lydrommet er svært stolte av å være involvert i denne utstillingen, dog med lydutstyr av det mer moderne slaget. Høyttalerne som spiller av lytteeksemplene de besøkende måtte ønske å høre er de aktive JBL Conrol 2P. Scenen er utstyrt med en mobil EON-rigg, bestående av EON515 topper og EON518S subber. Lydstudioet inneholder i alt 8 arbeidsstasjoner med Lexicon I-ONIX U42S lydkort, AKG D5 mikrofoner og AKG K171 hodetelefoner.

Vi anbefaler alle å ta en tur innom!

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Installasjon