LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

DKM Stord konferansesenter / menighetslokale / konsertsal

Publisert: 21.06.08 kl. 16:10

2008: DKM Stord konferansesenter/ menighetslokale. Komplett lydanlegg med integrasjon mot A/V-anlegg.

Konferanseseteret er det største i Sunhordaland. Hovedsalen rommer ca 500, og lillesalen, som også fungerer som galleri til storesalen, har 82 plasser. I kjelleren har man gymsal, garderobeanlegg og en rekke grupperom.

Selv om huset primært er bygget til menighetens ukentlige møter, og barne- og undomsarbeid, satser DKM Stord også på konferansedrift for vestlandsregionens rike næringsliv.

Oppgaven LydRommet fikk ble derfor å lage et anlegg som var både lett håndterlig og samtidig fleksibelt. Systemet måtte kunne fungere bra til alt fra enkle konferanser uten tekniker tilstede, til full konsertbruk.

Anlegget skulle også integreres med A/V-styring, med hele 3stk. projektorer i HD som til sammen former et 18m bredt lerret. (A/V-anlegg levert av Elaqus).

Lydanlegget i forsamlingssalen består av 3x VRX932LA per side og 3x VRX928LA som sentersystem. Som subbasser er det 6x SRX718S innfelt i scenefronten. Som frontfill har man 4 stk. MS26 på scenekanten.

Surroundsystemet består av 12 stk. 8340A kinosurrounhøyttalere. Frontsystemet drives av Crown CTs –forsterkere (4x CTs2000 og 3x CTs3000) og surroundsystemet drives av 2x CDi4000.

Galleriet har fått 2stk. MS28, drevet av en CDi1000. Dette kan fungere som et helt eget anlegg med foldeveggen trukket for, eller som delaysone for hovedsalen når foldeveggen er åpen.

Det hele drives av et system med BSS Soundweb London–enheter. 1x BLU80 og 2x BLU32. Disse er knyttet sammen med CobraNet, som bidrar til å redusere kablingen ettersom enhetene også plassert i forskjellige lokalisasjoner.

I tillegg til dette er foajé, kjøkken, kontorer og andre tilstøtende arealer bestykket med JBL 100V takhøyttalere (drøye 40 C24C-MICRO-T og en håndfull C26C-T), drevet a en CDi1000. CDi forsterkerne kan drive 100V systemer uten å bruke trafo, noe som bidrar til at dette systemet også lyder meget bra.

Det unike i denne installasjonen er at det inngår hele 3 stk. 5.1 kilder direkte inn på høyttalermatrisen (Soundweb-systemet) Dette er mikseren i salen – en Soundcraft GB8, en DVD-spiller for ”teknikerløs” konferansebruk, og PC for avspilling av panoramafilm. Man har også 5 mikrofoner fast tilkoblet Soundweb for konferansebruk.

Selv om det hele styres av Crestron styresystem, er Soundweb-enehetenes logikkdel tatt i bruk for å forenkle og skreddersy styringen, ikke minst for å forsikre seg om at når lydteknikeren er tilstede er det han som har kontrollen.

Anlegget er installert av DKM’s eget personell under veiledning fra LydRommet, og idriftsettelse og inntrimming er gjort av LydRommet.

I tilknytning til salen har man også et kontrollrom for videoproduksjon. Her har man installert en GB2 og LSR-monitorer for å holde styr på lyden.

Det er levert et enkelt monitoranlegg bestående av 6xMRX512M og 2x XTi4000, og en mikrofonpakke med blant annet. AKG C5, D5, C451, 4 kanaler 450 trådløst.

Les omtale av installasjonen på INAVATEs nettsider i mai 2008: http://www.inavateonthenet.net/article.aspx?

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Installasjon