LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

HARMANs nyheter på PLASA

Publisert: 13.09.11 kl. 10:49

HARMAN lanserte en rekke nyheter på pressekonferansen søndag 11. september

JBL All Weather Series
JBL har lansert en serie ved navn AW (all weather). Dette er en familie 2-veis fulltonekasser (12” eller 15” og roterbart horn) med lav vekt og høy effekt (70/100V 400W trafo). Som navnet tilsier, er JBL All Weather Series bygget for å tåle all slags vær. Høyttalerne kan monteres vertikalt og horisontalt, både ”flatt” og i 90 graders hjørner. U-monteringsbrakett er inkludert. Kommer i sort og grå utførelse.

JBL Marquis Dance Club
JBL har også lansert en serie ved navn Marquis Dance Club. Dette er en range tiltenkt virkelig seriøse klubbscener. Marquis Dance Club består av høyttalerne MD1 (super tweeter), MD2 (mid-high), MD3 (low frequency) og MD7 (4000W sub). Sammen utgjør de et fleksibelt 5-veis system med vannvittig detalj og ulovlig mye dB SPL.

I tillegg inneholder Marquis Dance Club-serien høyttalerne MD46 og MD49 (4-veis fulltonekasser med dobbel 15”, horn og henholdsvis 60° x 40° og 60° x 40° dekningsgrad) og MD52/MD55 (2-veis fulltonekasser med henholdsvis 12”/15” og horn).

JBL HiQnet Performance Manager
Performance Manager er et verktøy for å sette opp og kontrollere store PA-systemer med JBL og Crown produkter. Ut ifra ferdige templates for ulike systemoppsett får man automatisk intuitive kontrollpaneler for kontroll og overvåkning. JBL line array calculator er bygget inn i performance manager, og ut ifra kakulasjonene blir riktige preset og parameterinstillinger lastet automatisk ned til forsterkerne.

AKG IVM4500 In-Ear
AKG har også lansert et nytt in-ear-system ved navn IVM4500. Systemet består av følgende komponenter:

-True diversity lommemottaker med to antenner. Mottakeren har cue list-funksjon, slik at man enkelt kan toggle mellom de ulike kanalene i bruk.
-½ rackbredde sender med innebygget DSP fra dbx (kompressor/limiter, romsimulering etc)
-Ny antennecombiner: SPC4500 (4:1)

AKG DMS70
AKG har lansert et nytt digitalt trådløst system ved navn DMS70. Systemet består av en 4-kanals 1U mottaker og hånd-/lommesendere. Mottakeren har både sum-mikser og direct out for de fire kanalene. AKG DMS70 opererer i 2,4 GHz-båndet, som er lisensfritt over hele verden. Vi har allerede rukket å teste systemet, og inntrykket er følgende:

Robust signal: Vi klarte ikke å få systemet til å droppe ut, selv ikke med to trådløse routere og X antall telefoner med påslått bluetooth i nærheten.
Brukervennlig: En skjult knapp på sender og en knapp på mottaker og vips så er du online. Senderne slår seg også automatisk av når du slår av mottakeren!
Suveren lydkvalitet: I motsetning til tradisjonelle analoge systemer, er transmisjonen i DMS70 helt ukomprimert. Vi kan skrive under på at det høres. D5-kapselen på håndsenderen er også et stort pluss.

BSS GS724T
BSS har lansert en Ethernet AVB-switch ved navn GS724T. Switchen kan settes opp direkte fra London Architect, og er selvsagt HiQnet-kompatibel. Shippes i disse dager.
PS: I og med at AVB-kortene til dbx System Core også er klare for levering, er LydRommet nå i stand til å levere komplette AVB-løsninger!

Crown PIP BLU-link kort til CTS-forsterkere
Crown PIP BLU-link kort muliggjør å sende signal over BLU-link rett til CTS-forsterkere. Man styrer da kortet og DSP-innstillinger fra London Architect.

Av andre nyheter kan vi nevne den nye komersielle installasjonsserien til JBL. CSM-21 og CSM-32 er rackmonterbare public adress-miksere til bakgrunnsmusikk og paging. Mikserne har X antall linje inn (+ mikrofon), kildevelger, volumkontroll og hensiktsmessig DSP (auto warmth for fyldig bass ved lavt nivå, level guard for å begrense utnivået med mer). Foreløpig finnes det tre paneler man kan hekte på: Volum, volum + 2 kilder og volum + 3 kilder.

JBL CSA2120 er en kommersiell forsterker i 1/2 rackbredde utførelse med 2 x 120W i 4/8 ohm. CST2120 er en 100V-variant.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Nyheter

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson