LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Nye lydkort fra Focusrite: Saffire Pro 24 og Pro 24 DSP

Publisert: 31.07.09 kl. 14:54

Focusrite har lansert to nye lydkort i den populære Saffire-serien; Pro 24 og Pro 24 DSP. Dette er desktopvarianter med 16 inn- og 8 utganger, hvorav den ene har innebygget DSP.

 

Den nye Pro 24-serien har to kombo jack/XLR-innganger på frontpanelet som kan ta både mikrofon-, linje- og instrumentsignaler, samt to linjeinnganger på baksiden. Videre har den seks analoge utganger, der du selv kan konfigurere hvilke som skal nivåjusteres med monitor-pot'en. Av digitale tilkoblinger har kortene ADAT inn og S/PDIF i/o, + MIDI. I tillegg til de fysiske inn- og utgangene er også to virtuelle "loop-back"-kanaler tilgjengelig. Når disse aktiveres i kontrollsoftwaret kan du enkelt route lyd fra for eksempel iTunes, YouTube eller et dataspill direkte til DAW (loopback-kanalene er da synlige som fysiske innganger.)

Pro 24 DSP skiller seg fra den "vanlige" Pro 24 ved at inngang 1 og 2 har kompressor, EQ og klang tilgjengelig. Kompressor og EQ sitter før tape, mens du selv kan velge hvorvidt du vil ta opp klangen eller ikke.

Det som dog først og fremst gjør Saffire Pro 24 DSP så spennende, er den nye patenterte VRM-teknologien som er tilgjengelig på hodetelefonutgangen. VRM (Virtual Reference Monitoring) er en konvolusjonsteknologi som gjør at hodetelefonene oppfører seg som om de skulle være studiomonitorer i et godt behandlet kontrollrom. Teknologien tilfører hodetelefonsignalet høyttalerfarging og kontrollromsakustikk, hvilket gjør det betydelig enklere å få til en fullverdig miks kun ved bruk av hodetelefoner.

Du kan velge blant et bibliotek med ti kjente studiomonitormerker, som for eksempel Yamaha NS10, ADAM S2.5A, Genelec 1031A og KRKVXT8. Disse kan lyttes på i seks ulike lytteposisjoner i samme "kontrollrom". Du kan også A/B-teste miksen din i "normale lytteforhold", som boom-blaster i stue og PC-høyttaler på soverom.

Focusrite Saffire Pro 24 og Pro 24 DSP er leveringsklare!

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv Focusrite

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson