LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Liquid Channel kåret til årets preamp

Publisert: 07.05.12 kl. 11:54

Stemt frem som ”best preamp available” av Sound on Sounds lesere for andre året på rad!

Focusrite Liquid Channel er en kanalstripe som ved hjelp av den patenterte teknologien ”dynamic convolution” kan emulere 40 klassiske mikrofonforsterkere og 40 klassiske kompressorer. Her finner du godsaker som Telefunken V72, API 3124+, Milennnia STT-1, Tube Tech MEC 1A, Focusrite RED1 og Manley Slam, for å nevne noen.

Teknologien bak er todelt. I analogdomenet matcher Liquid Channel automatisk parametre som inngangsimpedans og type preamp (transformer eller electronic). Deretter konverteres signalet til digitalt, hvorpå den soniske karakteren til den emulerte preampen/kompressoren blir påført sample for sample. Resultatet er en blåkopi av den opprinnelig målte boksen.

I tillegg til en liquid preamp og kompressor, finnes det også en digital 3-bånds EQ tilgjengelig. AES og Word Clock I/O kommer som standard, og enheten kan fjernstyres via USB. Det finnes også en Pro Tools plugin som lar deg styre Liquid Channel fra selve prosjektet, for sømløs integrasjon og total recall.

Under lenken nedenfor kan du se en blindtest gjort i Snap Studios i London, der Liquid Channel faktisk oftere ble foretrukket enn originalenhetene. Testpanelet besto av Guy Massey og Marco Pasquariello. Førstnevnte har en spesielt imponerende CV, som blant annet inneholder en GRAMMY-pris, remastring av The Beatles Stereo Box Set og arbeid med artister som Paul McCartney og Manic Street Preachers.

BLINDTEST I SNAP STUDIOS, LONDON (YouTube)

Mer informasjon og pris finner du i produktoversikten: Focusrite Liquid ChannelNyhetsarkiv Nyhetsarkiv Focusrite

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson