LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

46 kanaler DMS700 i Halden

Publisert: 09.07.11 kl. 08:41

Opera Østfolds oppsetning av Carmen på Fredriksten Festning foregikk med hele 46 kanaler AKG DMS700

Annethvert år setter Opera Østfold opp en stor produksjon på Fredriksten Festning i Halden. Denne gang falt valget på Carmen; denne høydramatiske historien om en ung sigøynerpikes søken etter kjærlighet, skrevet av Georges Bizet på 1870-tallet.

De tre forestillingene gikk av stabelen 9/10/11. juni. Frontlite var ansvarlig for leveranse av lyd og lys, og sentralt i produksjonen var AKGs digitale trådløse system DMS700.

Halden er beryktet for sine vanskelige forhold for trådløst lydutstyr, da det digitale bakkenettet i området kringkaster i normalt bruksområde (+ den geografiske nærheten til Sverige). Likevel klarte den innebygde frekvensscanneren i mottakerne å tildele 46 kanaler, som alle spilte knirkefritt forestillingene igjennom.

Frontlites myggmann for anledningen, Oddmund Breen, kommenterer:

Vi visste at systemet ville fungere, da vi brukte det på tilsvarende produksjon i Halden for to år siden. Utfordringen i år var at produksjonen krevde enda flere systemer i bruk. Vi endte opp med 46 lommesendere på denne store operascenen i Halden.

Systemet ble satt på lageret før produksjonen. Vi scannet og tunet inn 40 systemer. På plass i Halden ble 40 kanaler koblet opp, scannet og testet. Da dette fungerte, ville vi teste med flere systemer da vi hadde dette tilgjengelig. Resultatet ble 46 fungerende systemer med lommesendere, mygger og bøyler. Siden vi satte opp 46 kanaler uten problemer vil jeg tro vi lett kunne satt opp noen til dersom vi hadde hatt flere mottakere tilgjengelig.

Systemet er veldig enkelt å sette opp og synkronisering mellom sender og mottaker fungerer utmerket. Det eneste vi ikke rakk å få satt opp var nettverkovervåkingen av systemet.

Tilbakemeldingene i etterkant av operaen har vært veldig positive med tanke på lyden. Det ble brukt AKG trådløst, Soundcraft Vi6 miksere, og Nexo Geo-T PA.

LydRommet gratulerer med vel overstått.

For mer informasjon om AKG DMS700 v2: Klikk her. 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv AKG

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Anders
Nannestad

Anders Nannestad