LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Tilskudd til lydmåling

Publisert: 31.08.17 kl. 14:44

Søk MUO innen 1. oktober og få tilskudd til lydmålingsutstyr, uten krav til egenandel.

Musikkutstyrsordningen (MUO) ønsker å sette lydnivåer på konserter i fokus, og da er et lydmålingssystem et viktig verktøy. Tilskuddsmottakerne har alle fått et komplett system, bestående av PC med nødvendig software, lydkort, mikrofon og systemkalibrator.

Ved hjelp av utstyret gjør spillestedene lydmålinger på sine arrangementer, og målingene brukes i undersøkelses- og forskningsøyemed, for å bidra til økt kunnskap om lydforhold og akustikk på spillesteder. I tillegg til forskning er systemet et nyttig verktøy for både husets egne og gjestende lydteknikere. MUO oppfordrer derfor alle spillesteder med jevnlige rytmiske konserter å søke.

Neste søknadsfrist for tilskudd til lydmålingsutstyr i regi av Musikkutstyrsordningen er 1. oktober. Så langt har 59 spillesteder fått tilslag, og ut året 2017 gis tilskuddene uten krav til egenandel.

Les mer og søk her.

Pakken for lydmåling består av følgende komponenter:

WaveCapture RT-3:

RT-Capture 3 er et PC-basert program for godkjente målinger av lydnivåer under konserter og lignende. Programmet støtter 2-kanals målinger og SPL-måling gjøres i henhold til IEC 61672-standarden. Den ferdige rapporten genereres på norsk.

dB-Kort2

dB-Kort2 er et USB-lydkort som er spesialtilpasset WaveCapture RT-3 programvare for måling av dB-nivåer. dB-Kort2 har to mikrofoninnganger i frontpanelet, med +48V fantommating til enhver tid påslått. 

Mikrofonforsterkningen er 0 dB, og det finnes ingen bevegelige deler for å justere gain. I bruk med MicW M215L målemikrofon, kan dB-Kort2 håndtere et lydnivå på 137 dB SPL. Leveres komplett med 1U rackmonteringskit.

MicW M215L og CA111

MicW215L er en 1/2" Class 1 målemikrofon med omni karakteristikk, båndbredde 20 Hz til 20 kHz og -10 dB pad. CA111 er en mikrofonkalibrator for 94,0 og 114,0 dB SPL, med et maksimalt avvik på +/- 0,3 dB, i henhold til IEC60942:2003 krav om Class 1 sertifisering.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2017

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Alexander
Rambøl

Alexander Rambøl