LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Q42 i Kristiansand

Publisert: 21.04.17 kl. 14:39

Ny storstue for Filadelfia, med løsninger fra Studer, Jünger, Focusrite, JBL, AKG og Ecophon

Q42 er Filadelfia Kristiansands nye storstue, med en hovedsal som rommer 1350 sitteplasser, møterom, restaurant, kontorer, leiligheter - og et mediesenter for menighetens produksjoner. Eksempler på disse produksjonene er videostreaming av møter til nett og Facebook, samt Radio 3,16 – en nystartet radiokanal som dekker 70% av Norges befolkning.

- Det var lett å velge LydRommet som leverandør til mediesenteret i Q42. De har både førsteklasses produkter med konkurransedyktige priser, og ikke minst er de meget serviceinnstilt, kan teknisk rådgiver Sigurd Schaathun i Filadelfia Kristiansand fortelle.

- Vi hadde behov for en mikser til radiostudioet, en mikser for større produksjoner og en enkel mikser for enkle tv-produksjoner. Mikserne måtte kunne dele kilder og destinasjoner – og vi hadde et budsjett å forholde oss til. Et av våre største behov var automatisk miksing av flere talekilder. Vi undersøkte flere leverandører, og LydRommet hadde en løsning som tilfredsstilte kravene på en elegant måte. Vi fikk god hjelp og endte opp med en bra pakke.

Miksere

Lydkontrollrommet har en Studer Vista 1 Black Edition med 32 fadere og tre MADI-strømmer – en for et Soundcraft Vi-stagerack med 64 mikrofonforsterkere, en for multitracking gjennom et RME MADIface, og en for å knytte sammen med resten av Dante-systemet via en Focusrite Rednet 6. Til sammen er det 240 innganger og 240 utganger og 90 prosesseringskanaler.

Alt utstyret i TV-delen av mediesenteret er tilkoblet denne mikseren og mikseren brukes som lydmatrise, noe som sparte en god del penger. Radiokontrollrom og studio har en Studer OnAir 1500 med Dante-kort, JBL LSR305 studiomonitorer og AKG K141 hodetelefoner.

TV-regi har Studer OnAir Micro som ble bestilt kort tid etter at den ble lansert. Denne er for enklere produksjoner i TV-studio med noen få mikrofoner, eller for å gi lytting fra salen når lydkontrollrommet ikke er bemannet.

- Vi er fornøyd med mikserne, og spesielt Vmix/Vistamix er fantastisk. Jeg gikk tilbake til flersporsopptaket fra en sofasamtale på et møte i hovedsalen og skrudde av Vistamix og ble sjokkert over forskjellen. Ved å bare ha den mikrofonen som hadde signalet vi trengte aktivert, ble lyden ryddet opp og systemet jobber mye kjappere enn fingrene mine, kan Schaathun fortelle.

Jünger prosessorer

To Jünger D*AP4 LM prosessorer har også fått plass i utstyrsracket i teknisk rom.

- Jünger-prosessorene er definitivt verdt pengene. De jobber helt transparent og glatter ut lyden basert på loudness. Vi bruker begge stereokanalene i boksen: Den ene gir oss R128 lyd til opptak for senere TV-sending, og den andre sender ut et mye kraftigere signal for webstreamingen vår.

Ecophon veggabsorbenter

Akustikken i studio og kontrollrom måtte også arbeides med. Nakne gipsvegger reflekterer lyd, og selv om vegger er bygget skrå for å fjerne stående bølger blir det mye klang.

- Vi visste at tynne skumabsorbenter ville hjelpe litt, men ikke nok, spesielt ikke i bassområdet. Vi fikk en anbefaling om minst 10 cm isolasjon, duk og listverk utenpå. Lydrommet anbefalte Ecophon Akusto Texona A montert på en ramme som foret dem ut. Selv om platene koster litt, ble det en effektiv løsning som også er meget pen å se på. Noen kvelder med dugnad og vi hadde fått en meget god behandling av tre rom. Hvor effektiv denne løsningen var, merket vi når vi tok ned en plate helt i sluttfasen av prosjektet for å legge en ekstra kabel bak. Det ble nesten umulig å oppholde seg i rommet. At løsningen også er meget elegant og fin å se på, er også veldig bra.

LydRommet takker for tilliten, og vi gleder oss til det videre samarbeidet.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2017

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Martin
Mæland

Martin Mæland