LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

VTX-monitorer til Konsertsystemer

Publisert: 14.06.16 kl. 10:40

16 stk JBL VTX M20, forsterket med Crown I-Tech 4x3500 HD.

Konsertsystemer gikk i mai 2016 til innkjøp av 16 stk JBL VTX M20 monitorer, forsterket med 6 stk Crown I-Tech 4x3500 HD. I samme moment ble det også laget RUFO flighter til kassene.

Kort om VTX M20:

  • 2 stk 10" Differential Drive element (2261H)
  • 1 stk 3" D2 HF-driver (2430H)
  • 60 x 60 spredning, med Image Control Wave Guide
  • Max peak output: 136 dB
  • Monitorvinkel: 30 grader
  • Vekt: 23 kilo

Wedgene kan kjøres i single channel eller bi-amp mode. I single channel kan du legge ut to monitorkurser på én 4-leders kabel, og velge kurs via en switch på monitoren.

Teknisk sjef på Konsertsystemer, Espen Andersen, kommenterer:

"Vi var ute etter storformat wedger til festivalbruk, som helst også skulle kunne fungere som stake-PA. I research-perioden hadde vi fire runder med testing."

"I utgangspunktet ønsket vi å finne et produkt fra den høyttalerprodusenten vi har mest av på huset, da det ville vært enklest å integrere. Dessverre fant vi ikke løsningen der, og vi fant heller ikke den gode kompromisshøyttaleren som kunne være både monitor og stake."

"Dermed endret vi fokus til å heller finne den beste wedge-løsningen, og begynte å snuse på VTX M-serien. Vi hadde egentlig sett for oss at det var dobbel 12" (M22) vi da måtte ha, men etter testen i Frankfurt skjønte vi at dobbel 10" (M20) holder i massevis. Noe som for så vidt er veldig fint, for M20 er ikke større enn at den også funker til alle eventjobbene i vinterhalvåret."

"Størrelse og vekt er perfekt, og det låter rett og slett kanonkule. En veldig fin, dyp, definert bånn, uten at det plager deg."

"Et stort pluss er muligheten for å drifte monitorene i både passiv og bi-amped modus, og at man kan velge hvilket par i kabelen man drifter fra i passiv. Dette gir oss fleksibilitet."

"Ingen av de andre modellene vi testet var i nærheten av å kunne levere det lydtrykket. I denne kassa er det seks voicecoiler. Konkurrentene i samme klasse har gjerne 15" coax, og med to voicecoiler har du ikke nubbsjans."

"Jeg har et litt ambivalent forhold til monitorer med coax. Når man kommer opp i høye SPL-nivåer og skal ligge på grensa til feedback, synes jeg det blir mye mer ukontrollerbart. Når det først kommer en feed, så kommer det broadband, fordi det ene drar det andre med seg på et vis."

"Vi har nå fått brukt M20 på en del produksjoner, og det er ikke tvil om at vi har gjort et riktig valg. Tilbakemeldinger fra freelanceteknikerne som jobber for oss er også meget gode. Dette er en innertier. Vi skal ha flere av disse på sikt."

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2016

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Alexander
Rambøl

Alexander Rambøl