LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Studer Vista X til OB-Team

Publisert: 29.02.16 kl. 14:11

Den store OB-bussen HD 4 har fått seg en kraftig oppgradering

OB-Team AS er Norges største og mest erfarne private leverandør av tjenester til studio-, flerkamera- og OB-produksjoner. OB-Team leverer tjenester både til TV 2, NRK og andre norske og utenlandske TV-selskaper.

HD4 er en av OB-Teams største OB-busser og brukes mye til underholdningsproduksjoner som Senkveld, Idol, The Voice og store sportsproduksjoner. Lydkontrollen i denne OB-bussen er regnet for å være en av de beste i Norge

Etter lang og tro tjeneste var tiden inne for å erstatte den store Yamaha PM1D-mikseren i OB-Teams OB-buss HD 4. Vi i LydRommet ble selvsagt svært glade for at valget falt på Studers flagskip, Vista X.

Mikseren som er levert er en 52-fader Studer Vista X med redundant Infinity Core 800 og D23m I/O-rammer. Systemet har, hvis man teller med alt av analoge og digitale tilkoblinger, mer en 1000 inn- og utganger, og kan summere flere hundre kanaler til et stort antall busser.

Dette oppdraget bød på en stor utfordring hva tid angår. Det gikk kun en måned fra vi fikk bestillingen til mikseren var ferdig installert i bussen, noe som er ganske så snaut med tanke på at mikseren faktisk må bygges, fraktes, installeres, programmeres og testes.

Studer skal ha sin del av æren for å levere alle deler i tide, men en stor honnør skal også gå til OB-Team og det fantastiske samarbeidet vi hadde gjennom flere hektiske dager i Eiksmarka.

En annen utfordring underveis, var å få den relativt store brukerflaten inn i bussen. For å være sikker på at målene stemte, hadde OB-Team allerede laget en kopi av mikser-chassiet i treverk.

For å klare å manøvrere den ekte mikseren på plass, måtte vi demontere og pille fra hverandre så mange moduler og deler som mulig. Brukerflaten ble så løftet inn og bygget opp på nytt, i selve bussen.

Systemsjef hos OB-TEam, Espen Frøysa, kommenterer: «LydRommet har (nok en gang) vist seg som en profesjonell leverandør, som tar korte leveransefrister og spesifikke teknikse krav som en utfordring, og løser de på beste måte.»

Vi gratulerer OB-Team med det nye miksersystemet, og ser frem mot det videre samarbeidet!

Om Studer Vista X og Infinity Core

Vista X er siste generasjon av Studers storformat produksjonsmiksere, og selv om mye er videreført fra den svært populære Vista 8, er Vista X betydelig modernisert. Blant annet så har mikserflaten full kontrollredundans med 2x2 PC-er, TFT meterbro (med betydelig mer info enn tidligere) og FaderGlowTM.

I tillegg er det flere forbedringer som gjør at teknikeren enklere får tilgang på et stort antall kanaler, samt at pulten kan opereres av 2-3 teknikere når arbeidsoppgavene må deles opp.

Den nye Studer Infinity Core erstatter SCore Live og utgjør en liten revolusjon i prosessering for lydmiksere. Studer har med Infinity Core gjort det mulig å benytte standard x86 CPU'er til å utføre sanntids prosessering for avviklingsmiksing, som før ble utført av SHARC chip-er.

Fordelene med dette er blant annet at CPU'er gir mer kraft på mindre plass enn SHARC-prosessorer, og at implementasjon av nye funksjoner i mikseren er enklere. Den nye D23m-rammen har mer enn doblet I/O-kapasitet, intern DSP og oppbygning som gjør den ideell for AoIP-infrastruktur.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2016

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Martin
Mæland

Martin Mæland