LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

LydRommets nyheter i Frankfurt 2015

Publisert: 16.04.15 kl. 13:27

 

Vår definitivt største nyhet på messa er Soundcrafts lansering av Vi5000 og Vi7000.

Dette er flaggskip digitalmiksere som erstatter Vi4 og Vi6. Av nye features kan vi nevne:

  • Opptil 384 kanaler I/O, med mulighet for opptil fem MADI/Dante-kort
  • 128 kanaler til miks
  • BSS DPR901 integrert i bordet
  • Mulighet for 96 kHz sample rate
  • Raskere booting
  • ViSi remotestyring av alle kanalparametre
  • Nytt grafisk utseende (tilsvarende Vi3000)
  • Aktiv breakout-boks på BLUlink

Systemet vil bruke eksisterende Vi4/Vi6 stagebokser. Gamle Local Rack kan oppgraderes til det nye formatet. Ved samtidig kjøp av ny brukerflate, vil man da få et fullverdig Vi5000/7000-system til ca halv pris. Les mer på soundcraft.com

Soundcraft har også vist frem NAMM-nyhetene UI og Signature.

Dette er produkter som ser meget lovende ut, og levering er ikke langt unna. Les om Ui og Signature pålydrommet.no


______________________________________________________________________PowerRack8

Dbx har lansert PowerRack8. Dette er en rackmonterbar 8-slots strømforsyningsenhet til 500-serien, med 350 mA per slot. PowerRack8 har I/O på XLR og ubalansert Jack. Routing mellom modulene er digitalt styrt, med memoryfunksjon.

Tidligere i år lanserte Dbx kosteffektive 500-moduler for mikpre, kompressor, EQ, de-esser og subharmonisk synth.

Les om PowerRack 8 på dbxpro.com


dbx goRack

Dbx har også lansert et produkt ved navn goRack. Dette er et DriveRack i lommeformat med 2 inn (linje/mik), AUX inn og 2 ut.

Av prosessering finnes AFS (Automatic Feedback Supressor), kompressor, 31-bånds grafisk EQ og subharmonisk synth.

Dbx goRack kan fungere som systemprosessor mellom mikser og høyttalere, eller som mini-mikser på scenen.

Pris: Ca 900,- eks mva.

Les om goRack på dbxpro.com 

______________________________________________________________________


C314 stormembranmikrofon

AKG har lansert en ny stormembranmikrofon ved navn C314. Som navnet tilsier, er denne ment å tette hullet mellom C214 og C414. Det nye tilskuddet har 2 stk C414-membran med variabel karakteristikk (kardioide, omni, superkardioide og 8-tall), -20 dB pad, basskutt (-12 dB per oktav @ 100 Hz).

Verdt å nevne er også  den svært lave egenstøyen på kun 8 dBA, som er markedsledende i sin klasse.

Les om C314 på akg.com

P4E, HP6E og HP12U hodetelefonforsterkere

Tidligere i år gikk Harman til innkjøp av SM Pro Audio. Deres svært populære (og gode) hodetelefonforsterkere HP4E, HP6E og HP12U er nå å få med AKG-logo.

Vokal og trommemikrofon

En annen AKG-nyhet er vokalmikrofonen D5C. Dette er en kardioideversjon av hyperkardioide-modellen D5, med mindre proximity-effekt. Les om D5 C på akg.com.

I tillegg får vi en MkII versjon av basstrommemikrofonen D112. Denne har fått en mekanisk forbedring, med integrert mikholder som kan vinkles. Les om D112 MKII på akg.com.


DMS800 trådløst system

AKG har også vist fram det nye digitale trådløse mikrofonsystemet DMS800. Senderne har forbedret mekanikk, og håndsenderne har mulighet for tredjeparts hoder. Mottakeren har utganger på både analog, AES og Dante. DMS800 kommer i to bånd, hver med 150 MHz båndbredde. Vi har nå fått noen systemer til lager. Kontakt Anders for mer informasjon.

Les om DMS800 på akg.com.

______________________________________________________________________

Nye DCi forsterkere

Crown har lansert nye modeller i DCi-serien. De nye modellene er på 2 x 2400W og 4 x 2400W og begge har BLUlink. Modellene har følgelig fått navnene DCi2|2400N og DCi4|2400N. Leveringsklart i juni.

XLS versjon 2

Crown har også lansert versjon to av XLS-serien (DriveCore). Modellene har navnene 1002, 1502, 2002 og 2502. 


______________________________________________________________________

JBL SRX800 aktive høyttalere

JBL har vist frem SRX800. Dette er serie aktive høyttalere med Crown DriveCore forsterkermodul på 1000W. Pris- og kvalitetsmessig legger den seg mellom PRX700 og VP. Vi har nå fått inn et lite parti 812 og 815. Førstemann til Mølleparken. Les om SRX800 på lydrommet.no.

LSR7 studiomonitorer

En annen JBL-nyhet er LSR7. Disse er bygget under samme lest som flaggskipet M2, og kommer som passive  5´´og 8´´. Dette er no-nonsense high-end studiomonitorer som vi har stor tro på.

Les om LSR7 på lydrommet.no.

______________________________________________________________________


Nye Soundweb-modeller

BSS har stilt ut sine nye Soundweb-modeller, deriblant sin Dante-til-BLUlink Bridge. Denne gjør det mulig å kjøre kosteffektiv BLUlink som system-backbone, for så å konvertere til Dante for integrasjon med annet utstyr.

Les om BLU-DAN på bssaudio.com


BSS har også vist frem de nye Contrio-panelene. Disse er 100% programmerbare, fås i svart og hvitt, har PoE og ser veldig fine ut.


______________________________________________________________________

Clarrett lydkort

Focusrite har vist frem den nye Clarett-serien. Dette er Thunderbolt-lydkort med ISA-emulerte preamper og en reell latency på under milisekundet. Focusrite Clarett kommer i fire utgaver: 2Pre, 4Pre, 8Pre og 8Pre X. Alle modeller har ADAT inn (8PreX har to stk). Kontrollsoftwaret ser meget bra ut, men med neglisjerbare latencyverdier vil man neppe ha særlig bruk for det. Clarett vil være leveringsklart i juni. Les mer om Clarett på lydrommet.no.

RedNet MP8R, D16R, D64R og HD32R

Focusrite har også vist frem de nye RedNet-modellene MP8R, D16R, D64R og HD32R. Førstnevnte er en fjernstyrbar 8-kanals mikrofonforsterker som sender 16 kanaler ut til Dante-nettverket: 8 transparente kanaler og 8 gainkompenserte kanaler (+/- 6 dB). Om kort tid (vi snakker uker) vil både gain, phantom og HPF kunne fjernstyres fra Yamaha CL1. Det er nærliggende å tro at dette senere også vil gjelde andre mikserfabrikanter. Mer om de nye RedNet-produktene finner du på focusrite.com.


______________________________________________________________________

A32 AD/DA-konverter

Ferrofish (RME) har lansert A32. Detter er en 32-kanals AD/DA-konverter med MADI og ADAT I/O. De resterende 32 kanalene (i en MADI-strøm) kan brukes til formatkonvertering mellom MADI og ADAT. For eksempel kan MADI ut inneholde 32 kanaler analog-lyd og 32 kanaler ADAT. Les mer om A32 på ferrofish.de.

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt på tlf. 23 23 28 00 eller epost info@lydrommet.no.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2015

Vedlegg