LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Akustikkforbedring på Parkteatret Bar

Publisert: 16.10.15 kl. 13:33

En jallende akustikk ble fjernet ved hjelp av 52 stk Ecophon-plater, montert i aluminiumsprofiler.

Parkteatret Bar har lenge slitt med en jallende akustikk i lokalet, noe som har gjort det slitsomt å holde en samtale over bordet. Paradokset er at man under slike forhold kompenserer ved å snakke høyere, noe som forverrer problemet ytterligere. Ikke minst har dette vært slitsomt for de ansatte ved Parkteatret.

Løsningen ble Ecophon Master B Alpha akustikkplater, med dimensjon 60 x 60 x 4 cm. Absorbentene har en kjerne av glassull, og den synlige overflaten har et ytre sjikt av Akutex FT. Til denne installasjonen falt fargevalget på "Vanilla Dream" - en offwhite nyanse som sto i stil til det øvrige interiøret i lokalet.

Ved montering direkte på vegg/tak, har platene en praktisk lydabsorpsjonsfaktor på 0,75 ved 250 Hz og 1,0 ved 500 Hz (absorpsjonsfaktor = den brøkdel av lydenergien som ikke reflekteres tilbake). Dette gjør platene svært effektive i taleregisteret, som typisk har fundamental frekvens mellom ca 85 Hz  - 255 Hz.

Totalt 52 plater ble montert, i aluminiumsprofiler lakkert i samme farge som platene. Installasjonen tok drøye fem timer.

Det akustikkmessige resultatet ble oppsiktsvekkende bra. Ikke bare ble det en betydelig demping av etterklangstiden; man fikk også en mye bedre oppfattelse av direktivitet (nå skal ikke vi utgi oss for å være sosialantropologer her, men det er logisk å anta at denne sansen er viktig for vår velvære. Man bør vite fra hvilken retning rovdyret angriper).

Systemet er også enkelt å vedlikeholde. Dersom det blir behov for å bytte ut en plate, er det bare å skru opp enden på aluminiumsprofilen, og skyve platene ut og inn.

Vi anbefaler alle å ta turen innom Parkteatret for en rolig drink og behagelig konversasjon!

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2015

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson