LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

2 x Studer Vista V til DNT

Publisert: 04.11.15 kl. 14:57

Det Norske Teatret fikk i sommer en sårt etterlengtet mikserutskiftning.

Det Norske Teatret har lang tradisjon med Studer Vista. Faktisk verdens lengste, da deres nå utskiftede (og svært godt brukte) Vista 7 fra 2002 hadde serienummer 1. 

Våren 2015 ble det utlyst anbud på ny mikserløsning, og etter en omfattende prosess, falt valget til slutt på Studer Vista V.

Studer Vista V er en kompakt mikserflate utviklet for Studers nye Infinity Core. Den viderefører kjente konsepter fra tidligere generasjoner, som Vistonics grensesnitt og FaderGlow fadere, men i motsetning til sin forgjenger Vista 5, har Vista V full kontroll-PC-redundans med Quad Star teknologi. Vista V kan leveres med 32-, 42- eller 52 fadere, med eller uten integrert meterbro.

Leveransen til Det Norske Teatret besto av et Studer miksersystem med Studer Infinty Core 400 (main + redundant), og et stageboks-system med til sammen ca 600 inn- og 500 utganger (Studer D23m og Compact Stage Box).

Spesielt for Det Norske Teatret er at de har to Vista V 32-fader kontrollflater, én i lydlosjen og én identisk kontrollflate i salen. Dette gjør at teknikerne lettere kan kommunisere med instruktører og skuespillere under prøver, for så å velge om de avvikler fra salen eller losjen under forestilling.

Kontrollflaten i salen har forøvrig egen fly-løsning(!). På den måten kan den heves opp og frigjøre seteplasser i salen, under forestillinger som avvikles fra losjen.

I tillegg til miksersystemet, har LydRommet levert ny fiber- og CAT6-kabling mellom maskinrom, lydlosje og scene, flere RME MADIface USB/XT-lydkort og Mutec iClock.

Vi takker Det Norske Teatret for tilliten, og gleder oss til videre samarbeid i tiden fremover.

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2015