LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Oppgradert lyd-, lys- og AV-anlegg på NMH

Publisert: 25.08.14 kl. 14:35

Fredag 22. august inviterte Norges musikkhøgskole til tradisjonell semesteråpning, med kraftig oppgradert lyd-, lys- og AV-anlegg.

Sommeren 2014 har vært en hektisk tid for LydRommet. På knappe seks uker har Norges musikkhøgskole fått installert et flunkende nytt lyd-, lys- og AV-anlegg, og i tillegg har både kabel infrastruktur og scenemekanikk fått en kraftig oppussing.

Høyttalerflaten i Lindemannsalen består av 8 stk JBL VT4886 og 2 stk 4883 på hver side, med 4 stk VT4886 som centre cluster. Det er også levert en JBL VTX F-rigg for bruk på gulv-nivå, samt monitorer og flerbrukshøyttalere fra JBLs VP-serie. Høyttalerne drives av totalt 9 stk Crown I-Tech forsterkere. Styring og overvåking skjer via softwaret Performance Manager.

Hver sal er bestykket med den nye digitalmikseren Vi3000 fra Soundcraft. I tillegg til lokale inn- og utganger samt MADI og Dante, er disse også tilkoblet hver sin Soundcraft Vi6 stageboks, plassert i et sentralt apparatrom.

Dette apparatrommet er selve hjertet av installasjonen, omringet av 20.000 meter med nytrukket kabel. Her finnes linjer fra uttakspaneler i salene, linjer til studio og en 80-kanals mikrofonsplitter med Lundahl-trafoer, bygget av LydRommet.

Det trådløse mikrofonsystemet består av 12 kanaler Sony DWX. 8 av kanalene er øremerket Lindemannsalen, mens 4 kanaler er i et mobilt rack. Intercom-anlegget er av typen Clearcom FreeSpeak, med 10 trådløse og 10 trådbundne beltepakker. Anlegget har dekning i begge saler så vel som i foyer.

Skolens to eksisterende AV-møbler har fått ny innmat, med mikrofoner, skjermer, Crestron-styring og tilkoblingspanel. Prosessering skjer via BSS Soundweb.

Lindemannsalen har fått oppgradert scenemekanikk og nye scenetepper. Begge saler har også fått en oppgradering av lys-riggen, med DMX infrastruktur og Avolites Tiger Touch lysmikser.

Personer med høreapparat er besørget ved hjelp av et FM-system fra Phonak. Brukerne har da en diskret FM-mottaker med halsslynge, som kommuniserer med høreapparat med T-coil.

I tillegg er det levert mye løst utstyr, som Soundcraft Realtime Rack, AKG C414, rack fra RUFO og stativer fra König & Meyer.

LydRommet takker sin underleverandør Atea for samarbeidet, og gratulerer Norges musikkhøgskole med et nytt anlegg av ypperste klasse.

For spørsmål angående leveransen, ta kontakt med Alf Christian Hvidsteen.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2014

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Alf Christian
Hvidsteen

Alf Christian Hvidsteen