LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Nytt høyttaleranlegg i Uranienborg kirke

Publisert: 29.09.14 kl. 14:57

Etter mye eksperimentering og testing, var det JBL CBT50LA som viste seg best egnet for jobben.

Talegjengivelse i gamle kirker byr på noen av de vanskeligste akustiske utfordringene vi møter, og Uranienborg kirke er intet unntak. Rommet har en praktfull akustikk for sangkor og orgel, men å nå fram med tale byr på store utfordringer.

I samarbeid med prosjekteier 3D Akustikk, fikk LydRommet sjansen til å eksperimentere og teste ut de ulike høyttalermodellene i vårt utvalg. Til det formålet fikk vi låne kirkerommet over en periode på flere måneder.

Flere forskjellige høyttalermodeller ble installert, og et testprogram ble gjennomført sammen med akustiker Bjørn Strand. Resultater ble utførlig testet og målt, men viktigst av alt var lytteprøvene vi foretok ved egen tilstedeværelse på gudstjenestene.

Det ble konkludert med at 2 x JBL CBT50LA på hver søyle ga det ønskede resultatet, med mest direktelyd til lytterne og minst uønsket refleksjon. CBT er en forkortelse for Constant Beamwidth Technology; en ny teknologi for kolonnehøyttalere som gir en jevn frekvensgang i hele dekningsområdet.

Hver JBL CBT50LA består av 8 stk 2” elementer. Høyttalerne drives av Crown CDi forsterkere og styres av BSS Soundweb.

En utvidelse av anlegget til korpartiet og galleriet er under planlegging.

Ønsker du mer informasjon om lydanlegg i kirker, og andre akustiske karameller, ta kontakt med Alf Christian Hvidsteen.

Ønsker du mer informasjon om lyd, lys og bilde i Oslokirkene, ta kontakt med Per Amundsen ved Kirkelig Fellesråd i Oslo.

Vis alle produkter i serien

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2014

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Alf Christian
Hvidsteen

Alf Christian Hvidsteen

Vedlegg

Produkter