LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

LydRommets nyheter fra NAMM 2014

Publisert: 30.01.14 kl. 12:59

Som alltid en drøss med produktlanseringer, og flere er allerede på vei til lager.


Si Performer 1

Soundcraft har lansert Si Performer 1. Dette er en rackmonterbar variant, med 16 onboard mikrofonforsterkere og fadere. Som sine Performer-søsken, har også SiP1 to kortplasser, mulighet for 80 kanaler til miks, 4-bånds fullparametrisk EQ, OLED-display på alle kanaler, 8 VCA, DMX-integrasjon mm.

Vi software versjon 4.8

Vi software versjon 4.8 er nå endelig sluppet. Dette er en stor oppgradering, med en rekke nye features. Blant annet kan busser nå fritt konfigureres som mono eller stereo. En Vi2/4/6 kan dermed ha opptil 32 mono/stereo AUX'er. Enkelte av oppgraderingene krever at mikseren er fullt utstyrt med DSP-kort. 
Se soundcraft.com for komplett oversikt over oppgraderingene.

Soundcraft Realtime Rack

Soundcraft Realtime Rack er et produkt utviklet i samarbeid med Universal Audio. Dette er en DSP-engine på 1U som gir en Vi-mikser 16 insert-kanaler med UAD plugins, med snapshot recall og under 2 ms latency. Realtime Rack kobles til mikseren via MADI og styres via en mac.

ViSi remote update

Vi Si remote app får en update i løpet av vårparten. Den nye versjonen vil inneha metering for Si-miksere, og det vil da også være mulig å styre gain fra appen.

_______________________________________________________________

JBL VTX V20 og S25

JBL har lansert "mini-VTX" line array. V20 er en treveis kasse (10", 4" og horn) med D2-driver, som gir krystallklar diskant, uten subharmonisk forvrengning. S25 er tilhørende flysubber, med doble 15" elementer. Opphengssystemet er smått genialt, med et "gradehjul" der man setter vinkelen. Se systemet demonstert her (YouTube) 

VTX F-serie for ground stacking

JBL har lansert scenemonitorer helt i toppklassen. VTX F12 og F15 har henholdsvis 12” og 15” Differential Drive basselement og D2 HF-driver. Begge modeller har pole mount og kan brukes som stacke-PA, sammen med den tilhørende 18” subben F18S. Besøk jblpro.com for mer informasjon.
 

LSR310S

LSR310S er en aktiv subwoofer i LSR3-serien. Denne har 2 inn/2 ut, polaritetsvender, volumpot og bryter for følgende delefrekvenser: 80 Hz, for bruk med LSR305 og LSR308, XLF, for maksimal bassrespons og EXT, for bruk med eksternt delefilter. JBL LSR310S spiller ned til 27 Hz, med max peak SPL på 113 dB. Vekten er på 15,6 kg.

EON600

Neste generasjon EON har fått navnet 600-serien. Første kasse ut er EON615 (15" og horn), med 2 x 500W forsterker, frekvensrespons på 51 Hz - 20 kHz, max dB SPL på 127 og dekningsgrad på 90 x 50. EON615 har integrert mikser og mulighet for å fjernstyre mastervolum, parametrisk EQ og presets via bluetooth.

Duran Audio

Harman gikk i fjor til oppkjøp av Duran Audio. Deres løsninger er nå tilgjengelige under JBL-navnet. Intellivox er en serie aktive søylehøyttalere der den vertikale spredningen kan styres digitalt. Dette gjør at man kan designe systemer med minimal grad av refleksjon, noe som er ideelt til for eksempel kirkeinstallasjoner.

_______________________________________________________________

WMS420

AKG har lansert et nytt trådløst system ved navn WMS420. Systemet er svært brukervennlig, og kan kjøre inntil 8 samtidige kanaler, avhengig av frekvensområde. Av andre ting kan vi nevne D5 håndsender, mulighet for eksterne antenner og lademulighet (via laderen til WMS470; CU400). WMS420 vil ligge mellom WMS45 og WMS470 i pris. 

 
_______________________________________________________________

DriveRack PA2 høyttalerprosessor

Dbx har lansert en ny høyttalerprosessor ved navn PA2, med nye filtre, forbedret wizard og mulighet for fjernstyring via iOS/Android. Inngangstrinnet har kompressor, feedback supression, grafisk og paramterisk EQ og subharmonisk synth. På utgangen finnes et 2/3-veis delefilter, 8-bånds parametrisk EQ, limiter og delay.

_______________________________________________________________

iTrack Dock

Det var svært folksomt rundt Focusrite-standen, der den nye iTrack Dock sto utstilt. Dette er et lydkort til iPad og iPad mini, med flere inn- og utganger, og som både docker og lader iPaden mens den er i bruk. Les mer om iTrack Dock her.

_______________________________________________________________

Prism har lansert to nye lydkort; Titan og Atlas

Lydkortene er, enkelt forklart, USB2-versjoner av Orpheus, med henholdsvis 4 og 8 mikrofonforsterkere. I tillegg har Titan og Atlas AVB-port og mulighet for opsjonskort til blant annet Pro Tools HDX.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2014

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Øystein
Johnsen

Øystein Johnsen