LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Phonak Guide-U til Kilden

Publisert: 03.04.13 kl. 10:44

Endelig en optimal løsning for personer med høreapparat.

LydRommet leverte i januar et system bestående av én Phonak FM-sender og 12 Phonak FM-mottakere med induksjonssløyfe til Kilden i Kristiansand. Systemet erstattet det eksisterende IR-anlegget, til bruk av personer med høreapparat.

Problemet med IR-systemet på Kilden var at brukerne ofte skjulte mottakerne under klærne. Et IR-system overfører signalet via infrarødt lys, og trenger følgelig fri sikt for å fungere. Den feilaktige bruken førte til en en dårlig lytteopplevelse, noe som igjen gikk ut over resepsjonistene når brukerne leverte utstyret tilbake.

Løsningen ble Phonak Guide-U; et FM system bestående av en programmerbar sender og diskrete FM-mottakere med induksjonssløyfe.

Phonak Guide-U opererer i frekvensbåndet 169,400 – 176,000 MHz. Dette overlapper med frekvensbåndet 167,400 – 174,000 MHz, som i fribruksforskriften er tildelt hjelpeutstyr for hørselshemmede.

Mottakeren MyLink er markedets minste, med en diskret induksjonssløyfe for kommunikasjon opp mot høreapparater med T-Coil. Mottakeren kan lett gjemmes under klærne, dersom man skulle ønske det.

Tilbakemeldingene fra brukerne har vært overveldende. For det første er både dekningen og lydkvaliteten svært god. Dernest føler brukerne seg langt mindre stigmatisert med denne diskrete løsningen.

PS: Som tilleggsutstyr finnes Wall Pilot; en veggmontert boks som automatisk omprogrammerer mottakeren til rommets frekvens idet man passerer den. En snedig løsning på steder der man har flere sendere plassert i ulike rom, og der man gjerne administrerer mottakerne på ett sted.

Har du spørsmål? 
Kontakt Are på epost eller tlf. 23 23 28 09.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2013

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson

Vedlegg

Produkter