LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

LydRommets nyheter fra Frankfurt

Publisert: 10.04.13 kl. 10:01

Bare bli sittende, vi har tatt runden for deg.

 

RME MADIface XT USB3 lydkortRME har virkelig slått på stortromma, med lanseringen av MADIface XT – verdens første USB3-lydkort. Her får du 3 x MADI I/O, 2 x mik inn, 2 x linje ut, AES og MIDI: Totalt 194 inn- og 198 utganger!

Som tidligere fra RME, har de ikke gått for en hyllevare USB3-løsning, men i stedet programmert chippen selv, for optimal ytelse. USB3-porten er bakoverkompatibel med USB2, og selv ved slikt bruk klarer lydkortet å håndtere mer enn en MADI-strøm I/O. MADIface XT inneholder også en ePCIe port, noe som gjør at den kan brukes med Thunderbolt (via en adapter). Et slikt oppsett vil ha samme båndbredde og ytelse som et ”stasjonært” PCIe-system.

TotalMix FX muliggjør miksing av alle 392 inputs/playback-kanaler til alle 198 utganger. Det er også innebygget DSP tilgjengelig, for HPF, EQ, kompressor og klang. Og ikke nok med det; MADIface XT fungerer også som standalone, som en fjernstyrbar MADI-router og/eller formatconverter. Alt dette i et kompakt format, på størrelse med en FireFace 400.

RME MADIface USBRME har også lansert en mindre versjon, ved navn MADIface USB. Dette er i prinsippet et ”gammeldags” MADIface, med USB2-port istedenfor ExpressCard. MADI er tilgjengelig på både fiber og coax, og SteadyClock sørger for sømløs integrasjon med andre enheter. MAFiface USB fungerer selvsagt også med TotalMix og DigiCheck.

De nye lydkortene vil være tilgjengelige i løpet av sommeren. Prisen er ennå ikke helt klar.

 

JBL har lansert en ny generasjon JRX. Den kosteffektive serien består av fire modeller: JRX 212 (12” og horn), JRX 215 (15” og horn), JRX 225 (dual 15” og horn) og JRX 218S (18” sub). Alle kassene er passive, med maks SPL på ca 129 dB. Toppene har 90 x 50 graders spredning, og JRX 212 kan også brukes som scenemonitor.

JBL lover at lydkvaliteten i toppene er kraftig forbedret, takket være en ny kompresjonsdriver (2414H-C). Utseendet har også fått seg et oppsving, med svart JBL-logo og en grill tilsvarende PRX/STX-serien.

JBL M2 studiomonitorSå var det M2 da. Få andre enn JBL har erfaringen, utstyret og ekspertisen til å begi seg ut på et slikt prosjekt, og denne gang har de virkelig lykkes. Med syv nye patenter har JBL skapt kanskje historiens mest vellydende studiomonitor. Av egenskapene som er enklest å forklare, kan vi nevne fulltone frekvensrespons fra 20 Hz – 40 kHz, null subharmonisk forvrengning, bredt sweet spot og ekstrem dynamikk.

 Crown DriveCore InstallCrown har vist frem sin nye installasjonsserie DriveCore Install (DCi). Dette er 2-, 4- og 8-kanals forsterkere med 300W eller 600W i 4 Ohm/70V/100V. DCi baserer seg på en rekke nye patenter, som kort fortalt gjør forsterkerne kraftigere, lettere, mer pålitelige, mer strømeffektive, mer plasseffektive og med lavere viftestøy.
Ett eksempel: En DCi 4|600 leverer over dobbelt så mye effekt sammenliknet med en CTs4200. Likevel er den bare halvparten så stor og bruker halvparten så mye strøm!

Crown har også vist frem sin USBX, et interface for å fjernstyre XTi, CDi og DSi forsterkere via iPad eller iPhone. USBX er i prinsippet en liten PC med Linux, som har to USB-porter, en Ethernet-port og innebygget WAP. Via to USB-hub’er kan du da koble på opptil 8 forsterkere.

 

 

AKG K712PROK712PRO er en ny toppmodell hva hodetelefoner angår, laget for hånd i Østerrike. Hodetelefonene har et patentert to-lags Varimotion membran og en nyutviklet svingspole, som gir en fantastisk transient- og HF-respons. K712 er på 62 Ohm og har en frekvensrespons på 10 Hz – 39,8 kHz. Hodetelefonene er åpne, med klokker som går rundt ørene. Hodebåndet er av ekte lær og putene av velur. Leveres med både rett og spunnet kabel.

AKG K612PRO hodetelefonK612PRO er en rimeligere variant av K712. De baserer seg på den samme Varimotion-teknologien og har tilsvarende bruksdesign. Impedansen er på 120 Ohm, med en frekvensrespons på 12 Hz – 39,5 kHz. Prismessig vil de nye hodetelefonene ligge på hver sin side av den eksisterende K702.

Den rimelige trådløsserien WMS45 er snart tilgjengelig i frekvensbåndet 823 – 832 MHz, også kjent som dupleksgapet. Opptil 6 kanaler kan brukes samtidig, og de kompatible frekvensene er enkelt tilgjengelige via presets. WMS45 kommer i fire utgaver: Håndsender, hodebøyle, instrument og mygg.

B48L er en fantommatingsboks som gir over 20 timer +48V med 2 stk AA-batterier. En LED indikerer når fantommatingen dropper under 39V. B48L har utganger på både XLR og mini-XLR, slik at den kan brukes sammen med AKG lommesendere. Mini-XLR kabel medfølger.

AKG C111LP hodebøyleC111LP er en rimelig, hudfarget hodebøyle/ørebøylemikrofon til AKGs trådløse systemer. Utførelsen i rustfritt stål gjør at den er svært robust, men til tross for dette veier den bare 7 gram. Mikrofonen er omni, med en frekvensrespons på 60 Hz – 15 kHz. Leveres med vindhette, kabelklype og etui.

AKG har også lansert fire nye bordføtter:

  • ST6 er en heavy-duty variant, XLR-plugg, med svært god sjokkabsorbering og intern kabling.
  • CGN321 STS er en heavy-duty fot med 30 cm svanehals, kardioidemikrofon, intern kabling og programmerbar bryter (push to talk, push to mute, push on/off og low cut on/off).
  • CGN521 STS er tilsvarende den over, men med 50 cm svanehals.
  • STS Dam+ er en lik fot som CGN, men kommer med en DAM+ kontakt istedenfor XLR med svanehals og mikrofon. Denne kan brukes med svanehalsene GN15M, GN30M og GN50M og mikrofonkapslene CK41, CK43 og CK49.

CS3 er et modulært og brukervennlig konferansesystem, designet for bruk av ”mindre lydkompetent personale”. Systemet lar deg enkelt koble på CS3 delegatstasjoner, andre lydkilder, høyttalere etc.

DMM er en serie intuitive automiksere, med DSP for nivå, EQ, kompressor/limiter, automiksing, prioritet, pan, delay og routing til REC og/eller OUT. DMM6 har 6 mik inn og en stereo ut, DMM12 har 12 mik inn og 2 stereo ut, og DMM12 BC har 12 mik inn, 2 stereo ut og en AES/EBU. Alle enheter er på 1U og har RS232 for ekstern kontroll (f eks AMX eller Crestron).

NAMM-nyhetene C1000 MkIV og Drumset Premium er nå forresten leveringsklare.

 


BSS har lansert BLU-806, en Soundweb-prosessor med Dante.

Dante er en standard for full båndbredde/lav latency lyd over Ethernet, og et populært alternativ til CobraNet. BLU-806 er for øvrig lik BLU-800 og 805 som har BLUlink, GPIO og 4 x kortplasser, der du kan sette inn en kombinasjon av følgende 6 kort: Analog inn, analog ut, digital inn, digital ut, AEC inn (ekkokansellering) og telefonhybrid. Hvert kort har kanaler.

I tillegg kommer BLU-326 som bortsett fra Dante tilsvarer BLU-320 og 325. Den har altså tilsvarende inn- og utganger som BLU806, men er uten prosessorkraft og fungerer som en utvidelse av antall I/O.

Nytt av året er også BLU-GPX. Dette er en GPIO Expander, med blant annet 36 GPI, 23 GPO, 8 reléutganger, 2 PoE-porter og RS232. Denne er egnet for installasjoner hvor man har stort behov for styring fra fysiske betjeningselementer som knapper, velgere, fadere osv. Man kan bruke kontroll-utgangene til å styre lys, persienner, lerret, projektor osv. og ved hjelp av logikk-seksjonen i London Architect programmere et komplett styresystem.

BLU-Si er et 32x32 BLUlink-kort til Soundcrafts Si digitalmiksere. Kortet gjør det mulig å integrere produkter som BSS Soundweb, dbx Personal Monitoring System (PMC) eller Crown PIP-kort.

Alle BSS-nyhetene shippes i løpet av april.

 


Dbx har lansert PS6; et multi-PSU til PMC16 (Personal Monitor Controller). PS6 kan strømforsyne opptil 6 stk PMC’er, og har et utseende tilsvarende dbx’ DI-bokser.

 

Focusrite Scarlett 18i20

Focusrite har vist frem sine tidligere lanserte nyheter, som nå snart er leveringsklare:


Scarlett 18i20
 - et USB-lydkort med 8 preamper, 10 analoge utganger, S/PDIF, ADAT, MIDI og Word Clock.

Red 1 500 - en lunchbox-versjon av den legendariske RED-preampen, produsert i England.

RedNet 5 - En Pro Tools bridge til Dante-verdenen. Hver boks gir deg 32 x Dante I/O til et TDM/HD/HDX-system.

RedNet 6 - MADI I/O på fiber og coax, Word Clock I/O og Dante.

 

RME-nyhetene fra NAMM verdt å repetere:

MADI Router er, for de som er bevandret i RMEs eksisterende utvalg, en MADI Bridge + en MADI Converter, delt i to. MADI Router har 4 x MADI I/O på fiber og coax, samt MADI ut på CAT5. I tillegg til å route/splitte hele MADI-strømmer, kan den også gjøre dette i blokker på 8 kanaler.

AES3 Router har AES I/O på 4 x 25-pins D-Sub. Disse kan konfigureres som enten 32 I/O, 64 inn eller 64 ut. MADI I/O finnes på fiber, coax og CAT5. AES3 Router kan både formatkonvertere begge veier og stokke om single kanaler. Fjernstyrbar via MIDI. Perfekt som digital patch!

AES3 Converter har AES I/O tilsvarende AES3 Router, MADI I/O på CAT5 og word clock. Denne har ikke strømforsyning, men powres i sin helhet over CAT5.

ADAT Router har 8 x ADAT I/O og MADI I/O på fiber, coax og CAT5. Alle kanaler kan fritt routes mellom MADI og ADAT. Som AES3 Router, har den i tillegg MIDI I/O, BNC I/O for sync over word clock eller AES3 og redundant PSU.

ADAT Converter har ADAT I/O tilsvarende ADAT Router, MADI I/O på CAT5 og word clock. Som AES3 Converter har heller ikke denne strømforsyning, men powres i stedet over CAT5.Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2013