LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Nyheter

Briljant ny myggstasjon på Det Norske Teatret

Publisert: 02.04.13 kl. 13:14

En kommer langt med bokser fra RME og programmeringsevner utenom det vanlige…

Da Det Norske Teatret i begynnelsen av 2013 gikk til innkjøp av 42 kanaler digitalt trådløst fra Sony, måtte de finne en ny løsning med tanke på monitorering, overvåking og patch.

Det gamle analoge systemet hadde en spesialbygd løsning, der myggmannen kunne lytte på en eller flere kanaler samtidig via en lyttevelger og en analog BPO-patch (for å enkelt kunne bytte sendere). Denne funksjonaliteten ønsket de å beholde.

Løsningen ble en kombinasjon av bokser fra RME. Hold på hatten, så skal vi prøve å forklare:

Signaldistribusjon til mikser:

AES/EBU-signalet fra Sony-mottakerne går inn i en ADI-6432 AES <> MADI formatconverter. Herfra går det MADI ut til en ADI-642.

ADI-642 kan stokke om MADI-strømmen på kanalnivå, og på den måten fungere som en digital patch. Alle parametre kan også fjernstyres fra en PC via MIDI.

Fra ADI-642 går det MADI på fiber tilbake til ADI-6432. Fra sistnevnte boks går det så ”digitalt patchbar AES/EBU” til mikseren.

Signaldistribusjon til myggstasjon:

Fra ADI-642 går det også MADI på coax til en PC med et HDSPe MADI lydkort. Denne PC’en kjører et custom software, utviklet på teatret.

DNTs ASIO-applikasjon med knapp for hver mottaker (klikk for større bilde)Dette softwaret er en ASIO-applikasjon med en knapp for hver mottaker, slik at man kan lytte på de kanalene man ønsker. Programmet har i tillegg en ”rullende” waveform, som viser lydsignalet for hver kanal de siste to minuttene.
(Klikk på thumbnail for å se stort bilde - åpnes i nytt vindu)

Det er også programmert inn en varsel-funksjon som gir grafisk tilbakemelding ved vakkel i kabel; et uunngåelig problem ved daglig bruk av et stort antall myggmikrofoner.

Programmet styrer så matrisen til ADI-642 via MIDI, og kan dermed raskt patche om mottakerne om man skulle trenge å bytte en mygg.

Den analoge monitoreringen foregår gjennom MADI-lydkortets hodetelefonutgang. Selve PC’en er KVM-styrt, slik at alt av maskinvare og utstyr er plassert i maskinrommet.

Annet:

Det er også tatt i bruk to stk RME-BOB-32. Disse har AES inn/ut på XLR og 25P D-Sub, og gjør at mottakerne i tillegg var patchbare på kabel-nivå.

Har du spørsmål? 
Kontakt Are på epost eller tlf. 23 23 28 09.

 

Nyhetsarkiv Nyhetsarkiv 2013

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson