LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Lydteknikk

RF som alternativ for IR og teleslynge

Publisert: 21.04.15 kl. 12:48

Phonak er et velkjent navn for alle med hørselsproblemer. De har vært markedsledende på utvikling av høreapparater i flere tiår, og er særlig spesialisert på diskrete eller usynlige løsninger.

Høreapparater fungerer best i ”rolige” situasjoner, men på steder med mye bakgrunnslyd melder utfordringene seg. Både ønsket og uønsket lyd blir forsterket, noe som kan gjøre lytteopplevelsen kaotisk og ubehagelig. Eksempler på slike situasjoner kan være klasserom, møtelokaler, teatre og idrettsarrangement.

Den tradisjonelle løsningen har vært å gå nær den ønskede lydkilden med en eller flere mikrofoner, for så å overføre dette til høreapparatet, enten via IR eller teleslynge. Men dette er ikke en optimal løsning; dekningen er ofte ujevn, med begrenset båndbredde og/eller klumpete utstyr.

Slik fungerer Guide-U

Phonak Guide-U er et FM-basert system som opererer i frekvensbåndet 169,400 – 176,000 MHz. Dette overlapper med frekvensbåndet 167,400 – 174,000 MHz, som er tildelt hjelpeutstyr for hørselshemmede i fribruksforskriften.

Mottakeren MyLink er markedets minste, med en diskret induksjonssløyfe for kommunikasjon opp mot høreapparater med T-Coil. Mottakeren kan lett gjemmes under klærne, dersom man skulle ønske det.

Den stasjonære senderen TX-300V har to innganger, slik at man enkelt kan kombinere for eksempel talemikrofon og programlyd.

Lommesenderen Inspiro kan leveres med både mygg og hodebøyle. På Inspiro kan du også «hekte på» en trådløs pass-around mikrofon, dersom noen tilhørere skulle ha noe på hjertet.

Som tilleggsutstyr finnes Wall Pilot; en veggmontert boks som automatisk omprogrammerer mottakeren MyLink til rommets frekvens. Wall Pilot fungerer også med høreapparater som har innebygget FM-mottaker, og brukes gjerne i større installasjoner der flere rom opererer i ulike frekvenser.

Phonak Gude-U kan også benyttes som et tradisjonelt guidesystem, slik det gjøres blant annet i Louvre, Guiness-museet og US Capitol.

Kontakt Are for mer informasjon om Guide-U: are@lydrommet.no, tlf dir: 23 23 28 09, mobil: 95 96 66 55.

Referanser:

Kilden Teater og konserthus Kristiansand

Norges Musikkhøgskole

Last ned:

Brosjyre Phonak Guide-U (pdf)

Lydteknikkarkiv Lydteknikkarkiv Lydteknikk

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt:

Are
Terjeson

Are Terjeson