LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Lydteknikk

Kanal

En stripe med kontroller på en mikser som tilhører en enkelt monoinngang eller en stereoinngang.

Klang (Reverb)

Akustisk romfølelse skapt av flere refleksjoner i et innelukket område. En diffus og kontinuerlig økende demping av lyden.

Klipping

Alvorlig forvrengning av lyden forårsaket av signaltopper som er høyere enn det forsterkeren kan tåle.

Kloning

Eksakt duplikat. Refererer ofte til digitale kopier av digitale opptak.

Koblingsfelt

Et system av kontakter montert på et panel som gjør det enkelt å koble sammen aktuelle inn- og utganger med korte koblingskabler.

Koblingskabel

Kort kabel som brukes på koblingsfelt.

Kompressor

En enhet som kan redusere det dynamiske omfanget av et lydsignal.

Kondensator

Elektrisk komponent med kapasitans (evnen til å lage elektrisk strøm i en kort tid). Den blokkerer for likestrøm.

Kondensatormikrofon

En kondesatormikrofon er mer følsom mikrofon med flatere frekvensrespons enn en dynamisk mikrofon. Sammenlignet med en dynamisk mikrofon er kondensatoren typisk mer sårbar mot røff behandling.

Årsaken er at kondensatormikrofonen plukker opp lyd ved hjelp av en tynn, fleksibel membran plassert inntil en metallplate - i motsetning til de tunge membran-og-spole-systemene som benyttes i dynamiske mikrofoner.

Kondensatormikrofoner er svært følsomme, spesielt for svake lyder og høye frekvenser. De behøver strøm som de får fra 48v DC fantomspenning fra mikseren via balanserte mikrofonkabler. Noen modeller kan drives med innebygget batteri.

Kortslutning

En rask og ekstrem strømøkning som oppstår når to elektriske ledere møtes. Kan forårsake overopphetning og brann ved høyere spenninger.

Kulekarakteristikk - Omni

Den enkleste typen mikrofonkarakteristikk.  En 360 grader retningskarakteristikk betyr at mikrofonen plukker opp lyd like sterkt fra alle retninger. Brukes ofte til innspilling av akustiske intrumenter i gode rom.