LydRommet

Ledende leverandør av profesjonell lyd

Fabrikanter

JBL Professional

I mer enn 60 år har JBL Professional designet og produsert høyttalere. Gjennom tidene har de vunnet en rekke priser for design og innovasjon, og de er idag verdens ledende produsent av profesjonelle høyttalere. JBLs høyttalersystemer finnes i arenaer, konsertlokaler, kinoer og lydstudioer over hele i verden.

Firmaet ble stiftet av James B. Lansing i 1946, og er basert i Northridge California. Lansing var en like innovativ ingeniør som han var dårlig businessmann. Firmaet slet hardt økonomisk, og 4. september 1949 tok James B. Lansing sitt eget liv. Livsforsikringen på $10.000 var dog skrevet på firmaet, noe som skulle vise seg å bli redningen til JBL. Hans høyttalerdesign; D175, skulle også forbli i katalogen i hele 55 år.

Under nytt lederskap kom JBL seg på beina igjen, blant annet gjennom en avtale med Leo Fender om å benytte D130-høyttaleren i gitarforsterkere. Siden slo de seg stort opp i studioverden, og i 1977 fantes det flere studiomonitorer av merket JBL i USA enn alle andre merker til sammen.

I 1969 ble JBL kjøpt opp av Jervis Corporation, nå Harman International. De hører derfor innunder samme paraply som AKG, BSS, Crown, dbx, Lexicon, Soundcraft og Studer.

LydRommet har representert JBL i Norge siden 1995.

NETTSTED

www.jblpro.com 

Har du spørsmål? Ta gjerne kontakt!

Bjørn Magne
Idland

Bjørn Magne Idland